Manu Armata.

Deze band die sinds mei 2007 bestaat heeft nu zijn eerste demo gemaakt. Na 6 maanden oefenen hebben ze besloten om hun eerste demo uit te brengen. De band komt uit Harlingen en bestaat uit Eric-gitarist, Peter bassist, Kees-Jan drummer en de zanger WD. Omdat dit hun eerste demo is, heeft men besloten om deze gratis te verspreiden. Verder zijn de nummers gratis te downloaden op http://www.myspace.com/manuarmata.

Dan nu over naar de demo zelf. Wat mij als eerste opvalt voor de eerste demo is dat het geluid behoorlijk goed klinkt. Geen garageopnames, maar een echte opname, wat het luisteren erg prettig maakt. Verder klinken de nummers stuk voor stuk erg lekker. De agressie die hoort bij de hardcore is ook goed aanwezig. De zang is lekker rauw en ook nog eens goed verstaanbaar, iets wat bij andere bands vaak ontbreekt. Verder zit het met de kwaliteiten van de overige bandleden ook gewoon goed. Geen 1 muzikant springt er op deze demo bovenuit. Het collectief maakt deze band sterk. 

Als ik wat invloeden moet noemen dan zijn dat gewoon de grote hardcore bands uit het verleden zoals Agnostic Front, Madball, Biohazard en Sick of it all. Dus het is gewoon old school hardcore gemaakt met veel passie. Verder valt er niet veel te lullen over deze band, dus doorgaan en veel succes met de band.

 

cijfer: 70/100