ASTHENIA – the Portal

Dat de Gothic scene nog steeds springlevend is, bewijst ook deze eerste demo van de jonge Nederlandse band Asthenia. Voorzien van een professioneel hoesje vuurt de band op deze demo 3 nummers en 1 interlude op de wereld af.

Asthenia laat een bekend geluid horen dat refereert aan bands als Epica, en Within Temptation. De band bestaat uit een vrouwelijke zangeres en een mannelijke grunter, vrij gebruikelijk dus.

Wat echter een groot pluspunt is, is dat de band geinvesteerd heeft in de productie, waardoor het schijfje professioneel en lekker vet klinkt. Wel staan de zangpartijen van vocaliste Fenna wat vooraan in de mix, waardoor vooral in het eerste nummer wat overheersend zijn.

 

Full Moon is een strak en erg prettig nummer om naar te luisteren. de band is erg goed op elkaar ingespeeld en de tempowisselingen en breaks gaan erg vlotjes, het is echter in dit nummer dat de zangpartijen iets te overheersend in de mix staan. De interlude vormt een prima opmaat naar het nummer Invisible, een lekker episch nummer, wat gewoon goed klinkt en waarin de balans tussen zang en begeleiding prima in orde is.  ook hierin zitten een paar goede meerstemmige zangstukken die prima passen in het geheel.

Afsluiter is het rockende Once more waarbij gitarist/grunter Michiel de vocalen deelt met Fenna. Door de dreigende, slepende begeleiding krijg je het Beauty and the beast gevoel wel te pakken. Goed nummer!

Samenvattend levert Asthenia een eerste (!) demo af waar men terecht erg trots op kan zijn. Hoewel er niet echt nieuwe paden bewandelt worden, is dit zeker binnen de huidige scene een demo die de nodige aandacht verdient!

Eindoordeel  87 uit 100

Tracklist: 

  1. Full Moon
  2. Interlude
  3. Invisible
  4. Once More

On the WorldWideWeb : www.asthenia.nl