Effe Luisteren, April 2008

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks
luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken
voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te
bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

Als voorproefje op het nieuwe TESTAMENT-album ‘The Formation Of Damnation’ kun je via www.myspace.com/testamentlegions luisteren
naar het nummer „More Than Meets The Eye”.

TORCHE heeft twee nummers, „Piranha” en „Grenades”, afkomstig van zijn nieuwe CD ‘Meanderthal’ op www.myspace.com/torche geknald. De plaat ligt begin april in de winkel.

„The Cage”, afkomstig van de nieuwe DISFEAR-schijf ‘Live The Storm’, kun je downloaden via www.myspace.com/disfear .

„Faith”, de albumopener van de nieuwe VOODOO SIX-CD ‘First Hit For Free’, is te horen op www.myspace.com/voodoosix .

In april verschijnt via Demolition Records de debuut-CD ‘Calm Before The Storm’ van LAUREN HARRIS, dochter van IRON MAIDEN-bassist STEVE HARRIS. Op www.myspace.com/laurenharrisuk is nu al het nummer „Steal Your Fire“ te downloaden, met daarop een gastoptreden van papa.

Op www.serjtankian.com is een hele serie videoclips te zien, behorende bij de nummers van de solo-CD van SYSTEM OF A DOWN-frontman SERJ TANKIAN.

„Maze Of Inequity”, afkomstig van de binnenkort te verschijnen nieuwe MALPRACTICE-CD ‘Triangular’, is te beluisteren via www.myspace.com/malpracticefinland .

De Italiaanse metalcoreband FIGHTCAST heeft bij Kolony Records getekend. Begin april verschijnt het nieuwe album, ‘Breeding A Divinity’. Twee samples en de videoclip van het nummer „The White Pitch” zijn te beluisteren via www.myspace.com/kolonyrecords .

Op 21 april verschijnt ‘Silhouettes’, het nieuwe album van Neerlands trots: TEXTURES. Het nummer „Old Days Anew” is te horen op de MySpace-site van de band, www.myspace.com/textures .

Op www.myspace.com/origin666 kun je luisteren naar „The Aftermath”, het openingsnummer van de nieuwe ORIGIN-CD ‘Antithesis’. De band toert in mei door Europa ter promotie van het nieuwe album.

Een nieuw ILLDISPOSED-nummer, „Weak Is Your God”, is te beluisteren via www.myspace.com/illdisposed . De track is afkomstig van het album ‘The Prestige’, dat vanaf 28 maart in de winkels ligt.

THANATOS heeft een paar nummers van het album ‘Justified Genocide’ op www.myspace.com/thanatos666 geparkeerd. Wanneer en bij welk label het album wordt uitgebracht, is nog altijd niet bekend.

„Thinning Out The Herd”, afkomstig van de nieuwe IMAGIKA-CD ‘Feast For The Hatred’, is te streamen via www.myspace.com/imagikametal . De schijf verschijnt op 25 april.

Op 28 april verschijnt via Century Media de eerste solo-CD van NEVERMORE- frontman WARREL DANE, getiteld ‘Praises To The War Machine’. Via www.myspace.com/warreldane kun je luisteren naar „Messenger”, met daarop een gastoptreden van zijn bandgenoot JEFF LOOMIS.

Medio april verschijnt de nieuwe MY SHAMEFUL-CD ‘Descend’. Op www.myspace.com/myshameful zijn samples te beluisteren.

36 CRAZYFISTS heeft „Absent Are The Saints”, die te vinden is op de nieuwe CD ‘The Tide And Its Takers’, op www.myspace.com/36crazyfists gezet.

„Addicted”, van de binnenkort te verschijnen WALLS OF JERICHO-MCD ‘Redemption’, staat op www.trustkill.com/artists/multimedia/mp3s/ . SLIPKNOT/STONE SOUR-zanger COREY TAYLOR zingt op het nummer mee.

Binnenkort verschijnt de nieuwe WEDNESDAY 13-CD ‘Skeletons’. Via www.myspace.com/officialwednesday13 kun je nu al kennismaken met het titelnummer en „Not Another Teenage Anthem”.

Het complete nieuwe MERCENARY-album, ‘Architect Of Lies’, is te beluisteren via www.myspace.com/mercenarydenmark .

HEMLOCK heeft het titelnummer van zijn nieuwe plaat ‘No Time For Sorrow’ op www.myspace.com/hemlock gezet.

BELPHEGOR heeft het titelnummer van zijn nieuwe album ‘Bondage Goat Zombie’ op www.myspace.com/belphegor geparkeerd.