theNAME wint de Nederlandse finale van de internationale bandwedstrijd “Bodog Battle of the Bands”

Het is vandaag de dag niet eenvoudig om als beginnende band een platencontract te krijgen. Het gaat, zoals iedereen weet, slecht met de cd verkoop, en als jonge band moet je heel hard werken om verder te komen. Voor theNAME is dat laatste geen probleem. Iedere band die de moeite doet om in een afgelegen stadje zoals Medenblik op te treden verdient respekt.

Tegenwoordig zijn er veel bandwedstrijden en Idols achtige talentenshows. "Bodog Battle of the Bands" valt in die catagorie. Op 11 januari speelde theNAME en in Het Patronaat als voorprogramma van Epica (dat achteraf gezien Simone's laatste optreden zou zijn. Alle andere optredens van januari werden afgezegd vanwege haar MRSA besmetting) en deed theNAME mee met de landelijke finale van de Bodog.

De grote vraag voor de meeste Aardschok lezers is natuurlijk: wat is dat "Bodog Battle of the Bands" nu eigenlijk?

 

Bodog Entertainment bestaat sinds 1994 en behalve online gokken ed houdt Bodog zich ook met muziek bezig. Het Bodog label is bijvoorbeeld het tehuis voor Overkill en Wu Tang Clan om maar een paar bekende namen te noemen.

De "Bodog Battle of the Bands" is een samenwerking met Fuse TV, dat via de satelliet in Noord Amerika te zien is. De zender houdt zich vooral bezig met pop en rock en ik denk niet wij in Europa het kunnen ontvangen.

De hoofdprijs van de Battle is een platencontract en een miljoen (1.000.000) dollar. Dat is ondanks de hoge koers van de Euro waardoor het Amerikaanse geld lang niet zoveel waard meer is vertegenwoordigd dat nog steeds een behoorlijk bedrag.

Maar nu heb ik genoeg geschreven en laat ik Hadassa, de zangeres van theNAME aan het woord over hun optreden in de Paradiso:


"Het afgelopen jaar hebben we hard aan de weg getimmerd met theNAME. Vooral sinds een half jaar lijken we behoorlijk in de lift te zitten. Zo stonden we op Summer Darkness, deden we support acts voor Epica, Autumn en Xandria en stonden we in zalen als Paradiso, Melkweg, Patronaat en Tivoli.

Vrijdag 11 januari moesten we twee keer op een avond optreden; als voorprogramma van Epica in het Patronaat en in de Nederlandse finale van de internationale bandwedstrijd "Bodog Battle of the Bands" die in de Paradiso gehouden werd.

Het was een super leuke dag. We zijn er weken van te voren mee bezig geweest zodat alles goed zou verlopen. Zo hebben we veel geoefend omdat we in beide zalen een andere set wilden spelen en wilden dat deze vloeiend zouden verlopen. Het was dan ook erg druk in het Patronaat en in de Paradiso. Daarbij hadden we een strakke planning gemaakt zodat het mogelijk was om zo kort na elkaar in twee verschillende zalen te spelen.

Op de dag zelf zijn we de hele dag bezig geweest met voorbereidingen. Zo hebben we aan het begin van de middag nog wat show elementen doorgenomen in de oefenruimte. We vinden het altijd belangrijk dat het er ook goed uitziet, omdat we de mensen graag entertainen en het wel verschil moet maken met het opzetten van onze cd (eigen beheer, Erwin) Daarna hebben we onze hele backline ingeladen en zijn we naar het Patronaat gereden. Daar konden we iets later soundchecken dan  gepland omdat Epica een speciale pyro show gaf die avond waar nogal veel voor moest gebeuren. (Op het Metal Female Voices Fest deed Epica ook een pyro show en daar kon men wel snel het podium opbouwen – Erwin) Helaas konden we daar niet bij zijn.

Na het soundchecken hebben we snel gegeten en heb ik me omgekleed en opgemaakt. Het was ook erg gezellig met Epica, maar omdat we pas later hadden kunnen soundchecken was het ook snel tijd om op te treden. Het podium van het Patronaat is super dus het was heel cool om daar te spelen. (de grote zaal van het Patronaat is te vergelijken met die van de 013 – Erwin) Toen we klaar waren hadden we amper tijd om na te genieten want we moesten snel onze spullen pakken en naar de Paradiso racen.

Luxe voor ons: we werden naar de Paradiso gereden. Wel dwaalden we nog een tijd door Amsterdam – overal eenrichtingsverkeer – terwijl het later en later werd. Eenmaal in de Paradiso aangekomen ben ik naar de kleedkamer gerend om me nog snel even om te kleden. Daarna hadden we nog net genoeg tijd om onze spullen achter het podium klaar te zetten en in de zaal te kijken. Het was vreselijk druk in de zaal, ook de balkons waren afgeladen vol. We stonden dus te trappelen om op het geweldige podium van de Paradiso te betreden en het publiek te overtuigen om samen met ons te rocken.

Eindelijk was het dan zo ver. We hadden maar vijf minuten om onze spullen om het podium te zetten, dus soundchecken was er niet bij. Het was een kort optreden maar ik heb er absoluut van genoten. Wat was dat fijn om het podium te bestormen en keihard te roepen: "Ok Paradiso, let's rock!" Ook de rest van het optreden heb ik de longen uit m'n lijf gezongen en staan schreeuwen als een gek tegen het publiek dat ze mee moesten klappen, schreeuwen en headbangen.Onze fans en de rest van het publiek waren super en dat gaf een enorme kick. Ik heb de zee van mensen en hun enthousiasme goed in me opgenomen en ook nog even goed naar boven gekeken naar de mensen op de balkons. Ik wil elke avond wel zo'n publiek…

Na ons optreden was het wachten op de uitslag. Toen er na een half uur iemand van de Bodog Battle het podium betrad met een briefje in zijn hand, had ik het niet meer. Ik wilde zo graag naar Kopenhagen! (voor de Europese finale – Erwin) Het verlossende woord klonk uit zijn mond toen het "theNAME!" schalde door de Paradiso. Toen zijn we bovenop elkaar gesprongen en hebben we heel hard gegild en met een stralende glimlach complimentjes en felicitaties in ontvangst genomen.

Op 13 februari zullen we de Europese finale van "Bodog Battle of the Bands" spelen. We hebben er nu al heel veel zin in en zijn ook al druk bezig met de voorbereidingen. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal gaan, maar het kan alleen maar geweldig worden."