Natha Lee – Somewhere sky

Na het lezen van de biografie van Natha Lee werd ik nogal achterdochtig waar het de kwaliteiten van de band betreft. De werkelijke kwaliteit van veel bands is vaak omgekeerd evenredig aan hoe deze zichzelf omschrijven in hun bio. Natha Lee verklaart zichzelf nog net niet heilig, en verliest zichzelf in superlatieve omschrijvingen.

Met een korreltje zout nemen dus? Nou nee, er is werkelijk geen woord van gelogen, we hebben hier te maken met een erg goede band, bestaande uit gelouterde muzikanten die heerlijke vette energieke rock brengt. Onlangs werd de eerste EP/CD gelanceerd genaamd “Somewhere sky”.

Natha Lee draait rondom de Haagse zangeres Nathalie Hagen, die met haar vorige band Black Heart Betty de nodige ervaring heeft opgedaan. Het kostte haar vervolgens 3 jaar om een nieuwe band te formeren maar nu staat er dan ook een band die er zijn mag. Een traditionele 4-persoons bezetting, waarbij Nathalie wordt geflankeerd door onder andere ex-Gemstone gitarist Raymond Vogelaar. De muziek van de 4-track EP (kort maar krachtig) ligt in het straatje van Sass Jordan en klinkt zeer professioneel. Dat kan natuurlijk ook niet anders aangezien de opnames zijn gerealiseerd in de Excess Studios onder productionele leiding van Hans Pieters.

Meer nog dan uit dit schijfje, blijkt de werkelijke kracht van de band vooral uit de live videos die te zien zijn op de website van de band. Daar blijkt dat Natha Lee een echte liveband is met hele grote ballen, wat een power !

We hebben hier te maken met een zeer veelbelovende band die zo snel als mogelijk het nationale zalencircuit in moet.  Daar doet de korte duur en het beperkt aantal nummers op de CD niets aan af; om de kwaliteit te herkennen heb je niet meer nodig; al kijk ik wel uit naar een volwaardige CD.

De term ‘rockchick’ was toch uitgevonden in Den Haag? Nou, Den Haag heeft er met Nathalie Hagen een echte rockchick bij.….. Anouk, eat your heart out !

Waardering: 90/100

Bezetting

  • Nathalie Hagen – Vocals
  • Raymond Vogelaar – Guitars & Backing vocals
  • Remco Visker – Bass Guitar & Backing vocals
  • Martijn Pronk –  Drums

www.nathaleerocks.nl