PRIDE RUNS DEEP – “Till Our dying day

Begin 2006 werd in Rotterdam de hardcoreband Pride Runs Deep opgericht. De band koos ervoor om door veel te spelen een sterke live reputatie op te bouwen. Een jaar later besloot men om de zelfgeschreven nummers vast te leggen, en het resultaat ligt middels de cd 'Till our dying day' nu voor me.

Ze hebben het in elk geval wel goed aangepakt. Middels strak ontworpen artwork en een vierdaagse opnamesessie in de vermaarde Excess studios is de aankleding en het geluid in elk geval voor elkaar.

De band speelt naar eigen zeggen hardcore met groovy, moshy en old school invloeden, en dat leidt tot een energiek, ontzettend aanstekelijk geluid. Normaalgesproken is hardcore niet echt het genre is wat ik thuis voor de lol opzet, maar dit is een schijfje wat ik moeiteloos uitzit. In 17 minuten raast de 6 mans formatie door 7 zeer sterke nummers die laten horen dat het de band goed heeft gedaan te kiezen voor veel spelen, repeteren en hard werken.

De band beschikt over twee elkaar zeer goed aanvullende zangers (Alex en Ivar), daarnaast komen er af en toe wat samples voorbij die aangeven dat de thuishaven van de band zeer belangrijk is. Onder andere fragmenten van het bombardement op Rotterdam passeren de revue, en foto's sieren het hoesje.

Ik ben zoals gezegd niet echt een kenner van het genre, maar ik weet wel dat dit me enorm aanspreekt. vooral de oldschool, thrash invloeden die de band gebruikt klinken gewoon erg vet.Soms doet de band me muzikaal denken aan Sepultura ten tijde van Chaos A.D.

In de bio verklaard de band in de laatste alinea een band te zijn met een missie en roepen onze hulp hiervoor in. Ik vind het in elk geval een zeer sterke plaat, dus mijn support hebben ze!!!

Eindscore 89 uit 100

Tracklist

  1. 16 years
  2. Touch my pride
  3. Rebuidling the broken foundation
  4. Never fade
  5. No second chance
  6. Till our dying day
  7. …to an end

On the web: www.priderunsdeep.nl