ANUBIS – These Ancient halls

Begin 2005 werd Anubis opgericht, en nu, 3 jaar later ligt de eerste demo van dit haarlemse vijftal voor me, getiteld These Ancient halls. De verpakking en de bijgeleverde bio zien er in elk geval goed uit.

Muzikaal willen de mannen graag de ouderwetse Thrash metal weer helpen groot maken, en kiezen ze als leidraad de Egyptische mythologie.

Pluspunt is dat de band ervoor gekozen heeft om niet zomaar een product uit te brengen, maar hier de tijd voor te nemen en te kiezen voor een professionele studio (Steelworks studio). In totaal staan er 5 nummers op dit schijfje, waarvan de eerste 2 zijn opgenomen in bovengenoemde studio. De laatste 3 zijn zogenoemde bonustracks. Wat gelijk opvalt is dat deze laatste 3 nummers qua geluid een stuk minder zijn dan de eerste twee nummers, en dat is jammer, want de band speelt een lekker potje old school thrash. Ook de laatste 3 nummers hadden zo'n goede mix wel verdiend.

Opener Anubian Melodies en tweede track Contempt is our guidezijn beide strakke thrash nummers welke qua opbouw logisch en sterk in elkaar zit. Door de heldere mix is goed te horen dat de band al een poosje bezig is en goed op elkaar ingespeeld is. Nieuwe, originele wegen worden niet ingeslagen, maar lekkere beuknummers zijn het wel.Qua sfeer en muziek doet het me wel enigzins denken aan een heavier variant van Iron Maiden in hun Egyptische periode, alleen de zang bevat naast de cleane zang wat grunt/scream momenten.

Zoals gezegd is het jammer dat de geluidskwaliteit van de bonusnummers behoorlijk onderdoet voor de eerste 2 nummers. Met name de drums klinken erg dun, en de bas is behoorlijk zacht ingemixt. Jammer want de nummers klinken gewoon goed, maar missen een behoorlijk geluid.

De band timmert inmiddels aardig aan de weg en hebben volgens de site al een aardige podiumervaring en op basis van de nummers is dat ook wel te begrijpen. Niet bijster origineel, maar lekker om naar te luisteren.

Eindscore  75 uit 100

Tracklist:

  1. Anubian Melodies
  2. Contempt is our guide
  3. Terrorfever (bonus)
  4. The concept of God (bonus)
  5. Act on repulse (bonus)

On the web:  www.anubisawaits.nl