Shellcase-Paradiso Perduto

Shellcase is een Belgische band die zelf hun muziek omschrijft als 'hi-energy-radio-ready-post-grunge-melodic-rock' en verwijst naar bands als Staind, Nickelback, Creed en Alter Bridge.Ook zij kunnen flink te keer gaan, maar ook overschakelen op rustige passages. Dave Varlet is naast de zanger ook de gitarist en bassgitarist, verder schreef hij alle nummers. Filip Vinck verzorgt het slagwerk.

Wat bij de eerste luisterbeurt gelijk opvalt is de duidelijke en zuivere zangstem. Dit betekent ook dat de demo van goede kwaliteit is.De vier tracks zijn voorbij voor ik het in de gaten heb, dat is een goed teken: totale speelduur dik dertien minuten. Muzikaal zitten alle tracks goed in elkaar.

Het eerste nummer, "Crash Landing" kent een heerlijk intro met stevig gitaarwerk ondersteunt door een vette drumpartij. De zuivere zang van David Varlet werkt meteen aanstekelijk hetgeen helemaal tot zijn recht komt in "Fucked Up", het tweede nummer. Het gaat over het ondergeschikte belang van innerlijke schoonheid tov de uiterlijke. De invloed van Staind komt in het derde nummer duidelijk naar voren: een ballad die me doet denken aan de hit: "It's Been Awhile". Het vierde en laatste nummer is het titelnummer en in mijn ogen het sterkste; een heerlijk rocknummer dat op Studio Brussel niet zou misstaan! 

http://shellcase.info/