Noyalty – Between the Broken

Of je het nou Emocore, Progressive of Punky New Metal wil noemen, over het feit dat dit een dikke plaat is valt naar mijn mening niet te twisten. De boyz uit Eindhoven zijn vanaf 2005 bezig en strelen mijn Neerlandsch ego met het uitbrengen van de maar liefst 11 tracks bevattende “Between the Broken”. Dit komt verdomd dicht in de buurt van gevestigde namen als Killswitch Engage en Evergreen Terrace!! De tracks barsten van de dynamiek; het zeer strakke gitaarwerk (zowel rhythm als lead) past naadloos op de variërende drumpartijen, om over de vocals nog maar niet te spreken….
Felle screams met hardcore “gezamenlijk brullen”, afgewisseld door perfect passende cleane zang….verrukkuluk!

Noyalty heeft voor ieder wat wils; commercieel genoeg om in een moderne metalbar te draaien (ga ik ook zeker doen!) en rauw genoeg om trouwe fans van Anthrax, NOFX, en bijvoorbeeld Sick of it All in de pit te trekken. Ik hoor zelfs invloeden van de vroege gitaarhelden terug; Iron Maiden klinkt als geen ander in track “Without a Scent” en in “Starcrossed” is duidelijk AC/DC te horen. Maar dit alles is verpakt in een vette hedendaagse metalcoating.

De 6e track “Lost… Alone… The Usual” is een kort stukje piano dat zo slecht mogelijk is opgenomen. Erg gave afwisseling ten opzichte van de rest van de plaat (die tot in de puntjes is uitgewerkt en klinkt als een professionele productie van een band die al jarenlang meedraait). Daarna beukt de band er weer lekker op los, net als de eerste 5 nummers.

Ik kan nog uren doorpraten over deze heerlijke plaat, maar daar schieten jullie niet zo veel mee op. Bezoek gewoon zelf de myspace van de band, daar staat een link waarmee je het gehele album (gratis) kan downloaden: http://www.myspace.com/noyal ty

Als deze band het geluid van de cd live kan neerzetten zijn ze wat mij betreft klaar voor de grotere festivals als RockWerchter, Waldrock en misschien zelfs Graspop. Keep up the good work guys!!!! Bravo.

Noyalty is:

Jochem – Vocals
Daniel – Vocals
Michiel – Guitars
Joris – Guitars
Sascha – Bass
Thijs – Drums