Blindfolded – Broken Life

Blindfolded uit het noord-hollands Medemblik is al een jaartje of wat bezig, maar sinds een jaar of 2 is de band pas echt actief en dat is te horen op deze cd. Lekker vette metal/hardcore die 8 nummers lang uit je speakers knalt. Geen flauekul,maar gewoon gaan met die banaan en zo hoort het.

Blindfolded bestaat uit:

J.J van 't Riet – Vocals

Rolf van 't Riet – Gitaar en backing vocals

Daan de Caluwe – Basgitaar

Willem Jorink – Drums

Zoals ik al zei betrefd het hier metal-hardcore en voor de fans van dit genre is deze schijf zeker een aanrader. Nummers als Last Memory en Army soldier laten goed horen waar de band voor staat. In hun bio zegt de band beinvloed te zijn door bands als Bleeding through en Hatebreed. Vette vocalen, goed gitaarwerk en een strakke ritmesectie dus. Dit is te horen aan de nummers, maar toch weet de band er op een goede manier een eigen draai aan te geven op dit in de Legacy studio opgenomen album. Het geluid is dik in orde, wat een groot pluspunt is. Geen gerommel,maar een goede productie doet het schijfje beslist geen kwaad.

 

Al met al een must voor de liefhebbers en die kunnen de band bereiken via hun website: http://www.blindfolded.nl of op het bekende myspace en het adres daarvan is: http://www.myspace.com/blindfolded1