SPOONER – Trading dreams

Spooner is een jonge energieke band die op 3 april haar 2e schijf genaamd “Trading Dreams”  heeft gelanceerd. De presentatie van deze opvolger van het debuutalbum uit 2006, vond plaats in de bovenzaal van Paradiso in Amsterdam. Dat verraadt al meteen iets van de ontwikkeling die de band in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Spooner speelt naar eigen zeggen een cross over van stonerrock en poprock, al kan ik dat ‘stoner’ element maar moeilijk ontdekken in de muziek. De CD kent een goede en professionele sound en de toewijding druipt er aan alle kanten vanaf.

In 1997 richten de jeugdvrienden Danny, Daniel, Rob en Peter ‘Nosferatu’ op en dopen de band in 2002 om tot Spooner. De band ontwikkelt zich stormachtig tot een volwassen rockband met een gedegen live reputatie, onder andere getuige enkele  optredens in het voorprogramma van Golden Earring en de vele talentenjachten die winnend worden afgesloten. Na het verschijnen van het debuutalbum krijgt Spooner veel positieve reakties en veel  publiciteit in media zoals 3FM, MTV en Live XS.

En dan nu de tweede CD. Geproduceerd en gemastered in CatMusic Studios en Wisseloord Studios, met een klinkende sound en verpakt in een professionele hoes. Gezien het voorgaande mag deze CD van Spooner tegen een zware meetlat worden aangelegd. De voornaamste kanttekening die ik dan ook moet plaatsen, is dat ik sterk de indruk heb dat Spooner met deze CD zo langzamerhand haar top heeft bereikt. Qua muzikaliteit en songkwaliteit vraag ik me nog af of er nog voldoende rek in zit om toe te gaan treden tot de Eredivisie van de Nederlandse (hard)rock.  Wanneer ik sec luister naar het uitstekende titelnummer ‘Trading dreams’, dan vermoed ik dat die promotie er nog wel inzit. Echter, wanneer ik de hele CD heb uitgezeten, dan valt het gebrek aan variatie qua dynamiek, tempo en composities toch wel op.

Ik hoop voor Spooner dat ik het verkeerd zie, maar ik durf mijn geld niet in te zetten op  een grote toekomst voor de band.

 

Waardering: 70/100
Bezetting
Danny Hessing – zang, gitaar
Daniel van Straten – gitaar, zang
Rob van Gils – bass, zang
Peter van Gils – drums, percussie

www.spooner.nl
www.myspace.com/spoonermusik