Epica en Delain

Eindelijk weer een concert bezoeken in de geheel andere richting dan waar ik normaal gesproken het liefst naar luister. Het was me dan ook een aangename verrassing dat Delain in het voorprogramma stond! Ik had Charlotte namelijk al heel lang niet meer op het podium gezien en ik was natuurlijk erg nieuwsgierig in hoeverre deze dame ook haar podiumprestatie had verbeterd. Ik moet zeggen, een dikke 10+ wat dat betreft. Ze gingen heerlijk uit hun dak en ze was goed bij stem. Er volgden zelfs 2 nummers die ik nog kende! Het enige jammere was dat het geluid een beetje zacht stond, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat ik op het balkon stond natuurlijk. Enfin, na een lange pauze nam Epica het over. Ik had me in eerste instantie er zeer op verheugd omdat ik nogal lyrisch was over hun nieuwste album “Divine Conspiracy”. Helaas voor mij was het voornamelijk een tribute aan “The Phantom Agony” en moest ik het dan ook doen met maar 2 liedjes van “Divine Conspiracy” die ik heerlijk heb staan mee bangen! Ondanks dat, was ook Simone erg goed bij stem, zeker als je bedenkt dat ze een hele lange tijd niet heeft kunnen zingen. Al met al was het een waanzinnig optreden en ging iedereen uit hun dak, met het nodige stemverlies van het geschreeuw erbij šŸ˜‰ En waar ik helemaal van onder de indruk was, waren de grunts/screams van Mark. Gaat zeker de goede kant op! Kortom, Epica gaat het zeker maken!