Demon Squad-The Scourge

Demon Squad werd in 2004 opgericht in het Belgische Ieper door bassist Thijs omdat hij wilt overstappen van Hardcore naar Metal. Na lang repeteren en zoeken naar bandleden is een optreden tijdens  Ieperfest 2007 de beloning.

De muziek is een mix van Trash-, Hardcore- en old skool Death-metal. We moeten denken aan Sepultura, Hatebreed en Unearth.

De introtekst: "This is the Hour of the Scourge" is voor mij aanleiding de titel op te zoeken in het woordenboek. "Scourge" heeft meerdere betekenissen, maar ik ga er vanuit dat ze "Gesel" bedoelen. De cd bevat 6 tracks en duurt ongeveer 31 minuten. De geluidskwaliteit is redelijk tot goed, de riffs zouden wat aangedikt kunnen worden.

De eerste track: "Entangled in Demon Flesh", is meteen de langste en nodigt zondermeer uit tot meer.Het bijna 8 minuten durende nummer is een mix van Trash en Death,lekkere opener en voor mij de sterkste track van het geheel.

De volgende drie tracks laten horen dat zanger Davy beschikt over een stem die precies past tussen het Death- en het brutere Trash-genre. In "Reign of the Demon" krijgen we zelfs een gitaarsolo, die, zo lijkt het, een beetje uit de lucht komt vallen.Iets wat in het laatste nummer nog opvallender terugkeert.

Deze demo is zeker het beluisteren waard. Death-metal wilt nog wel eens ondergaan in een brij van ongenuanceerde herrie,maar daarvan is hier geen sprake, mede door de invloed van Trash-metal.

Deze demo is overigens nog opgenomen met de oorspronkelijke drummer, Kobe, die alweer is vervangen.