Dystopia – This Means War

Ik zal meteen met de deur in huis vallen: het enige negatieve aan deze demo is dat hij véél te kort is. De cd boeit me al bij de eerste luisterbuurt.

Dystopia werd eind 2004 opgericht in Noord-Holland, echter als Imperial Dystopia. Een jaar later begint de band met optreden en zelfs de "Waerdse Tempel" wordt aangedaan. In 2006 wordt de eerste demo "The Last Assault" opgenomen, maar helaas nooit uitgebracht.

De band verkort haar naam tot Dystopia en er worden plannen gemaakt voor een meer professionele demo. Tevens wordt een tweede gitarist aan de band toegevoegd. De demo wordt over het algemeen goed ontvangen en al snel wilt de band een full-length cd opnemen.
De demo bevat drie tracks, en zoals reeds gezegd, veel te kort (dik 15 minuten). De geluidskwaliteit is redelijk, de productie zou iets "vetter" mogen.

Zelf noemen ze zich een vierkoppige bulldozer die alles wat op hun weg komt verpletterd. Bij de eerste luisterbeurt werd ik dus inderdaad verpletterd, positief bedoeld.

De muziek is een mix van Death- en Trashmetal met in het derde nummer zelfs vleugjes Blackmetal. Dit derde nummer, Devastator, is ook imo het sterkste nummer.  Wel is er duidelijk een eigen sound en de muziek is dan ook moeilijk in een hokje te plaatsen.

Voor de gemiddelde metalliefhebber zeker de moeite waard.LAAT DIE FULL-LENGTH MAAR KOMEN!!!