Sleepless Malefice – Promo 2k8

Deze keer wederom een band uit Belgie en wel Sleepless Malefice uit Brugge en omstreken. Hun demo getiteld "Promo 2k8" is ook een 3-track demo vol met brute deathmetal. Vanaf het eerste nummer "Intro" zit de vaart er lekker in wat ten goede komt aan deze schijf.

Sleepless Malefice werd opgericht in juni 2007 door Pieter Vanderschaeghe ( Ex-Omerta) de zanger en Bart Schittekatte (Ex- Tronius mind) op drums. Na een tijdje zoeken voor de juiste gitaristen en zijn ze terecht gekomen bij Bart en Stijn de Saedeleer. In Patrik Maes werd uiteindelijk een bassist gevonden wat de band compleet maakte

 In deze bezetting werd dus deze schijf opgenomen. Het is atmosferische deathmetal wat de klok slaat en dat is voor ondergetekende genieten vanaf de eerste noot. Ook de nummers "Warmachine" en "When the surface starts bleeding" weten mij aan mijn koptelefoon gekluisterd te houden wat best wel wat wil zeggen. De band wil nu eerst een solide live-reputatie opbouwen en zich daarna concentreren op een full-length cd.

 

Wil je meer weten over Sleepless Malefice, surf dan naar http://www.myspace.com/sleeplessmalefice.

Tot de volgende keer