CELLARSHOCK – The Collision Starts Here

In Januari van dit jaar is deze band opgericht in het kleine Belgische stadje Bilzen, Dit is dus de eerste demo van dit viertal volgens de bio, en gelijk staat erbij dat we niet de beste kwaliteit mogen verwachten vanwege het studentenbudget van de heren. Ik ben benieuwd……

Geopend wordt met "prelude 13" en direct is al duidelijk dat de waarschuwing over kwaliteit niet geheel ten onrechte was. Het geluid op deze demo is namelijk behoorlijk onder de maat. Dof klinkende drums, en gruizige, schelle gitaren, nee mannen dat had beter gemoeten. Een professionele fotokaart erbij is leuk en aardig, maar dat geld had beter besteed kunnen worden om het geluid te verbeteren. Er zitten, misschien alleen op deze demo, zelfs volumeverschillen in 1 nummer en wel in het tweede nummer, "syndrome lost part 1" dat hoort natuurlijk al helemaal niet.

Qua muziek is gezocht naar een aparte stijl die omschreven wordt als PostMetal waarbij invloeden als Pantera, Tool, en Opeth meegenomen zijn. Klinkt op papier mooi, maar op het schijfje zelf klinkt het veel te zompig en eentonig.

Mijn advies zou zijn: blijven oefenen heren, en besteed bij een volgende poging meer geld aan het geluid en productie en minder aan de aankleding. Persoonlijk vind ik het leuk als een product er aantrekkelijk uitziet, maar als het vervolgens qua geluid ronduit slecht is houdt het voor mij al snel op.

Eindoordeel 52 uit 100

Tracks:

  1. Prelude 13
  2. Syndrome lost part 1
  3. Syndrome lost part 2

On the www: www.myspace.com/cellarshock