Europa’s grootste rock/metal festival

iedereen kent de grote festivals wel zo'n beetje. de grote pop/rock/metal festivals. maar een festival waar oa in begin augustus, 2008 bands als: kreator, vader, clawfinger, acid drinkers hebben opgetreden, daar heeft u denk ik geen weet van. kan u misschien ook geen 'bal' schelen. Maar als ik zeg dat er een metalparty met 300.000-400.000 crazy fans in Europa bestaat, die allemaal headbangend, pogoend en crowd-servend met 300.000 man kreator gewoon helemaal gek krijgen/dit hadden de jongens van Kreator nog nooit meegemaakt!.. 300.000-400.000 mensen die helemaal gek worden, op Vader, kreator, Clawfinger, Acid Drinkers, nee, dat heeft, U op Wacken Open Air, Rock Hard Festival, Waldrock of noem ze maar op meegemaakt. Er is een festival dat elk jaar rond augustus gehouden wordt bij de duits/poolse grens, ongeveer 650 km van enschede, waar meer dan 400.000 muziek freaks bij elkaar komen voor een groot muziek spektakel. Waar niet de allergrootstse rock, alto of metal bands optreden, maar een gratis festival die elk jaar weer 100 duizenden bezoekers trekt en bijna geen 'kip' die het in nederland weet, dan wordt het tijd dat deze kip geslacht wordt en we met busjes naar polen gaan, inplaats van andersom. het woodstock festival, kostrzyn aan de oder. info: en.wikipedia.org/wiki/Przystanek_Woodstock en kijk op youtube met live clips van kreator en vader, waar je 100 duizenden headbangers helemaal gek worden op trash en death metal!!! nooit gezien, vanaf het bekijken van die clips..kun je dat nooit meer zeggen!!   

officiele Woodstock internet site: http://en.wosp.org.pl/woodstock/

 Haast je naar de Pools-Duitse grens voor het tweedaags Brein achter het festival is Jurek Owsiak, een onorthodoxe man die steevast bovenaan ieder spontaan gemaakt lijstje populaire Polen eindigt. Behalve filantroop, ex-muziekjournalist en kraker is Owsiak fel anti Radio Maryja. De rabiaat katholieke en nationalistische mediapater Tadeusz Rydzykbeschuldigt hem ervan een verderfelijke invloed op de jeugd te hebben. Op het festival zou drugs gedeald worden. Owsiak heeft een proces wegens smaad aangespannen en gewonnen, maar tot dusver geen excuses van Rydzyk. De regering lijkt Owsiak als oppositie te beschouwen, als 'een man die niet zou mogen handelen', citeert hij zijn baas bij de staatstv. En dus gaat hij aan de slag bij de grote commerciele concurrent TVN. Het festival heeft geen budget en daarmee geen grote namen. Bands sturen hun demo's naar Owsiak, die zich persoonlijk intensief met de selectie bemoeit en ervoor instaat dat de techniek 'van wereldniveau is'. Wie door zijn selectie komt speelt voor een publiek van bijna 300.000 man.   red. info:  "het nieuwe Europa".