REBATTERED-WHEEL OF MISFORTUNE

De debuut-cd “Wheel Of Misfortune” van Rebattered mag gerust gedurfd genoemd worden. Het album bevat namelijk meerdere Metal-stromingen. Na de (gesproken) intro denk je te maken te hebben met een Rush-kloon, hetgeen echter bij de tweede track resoluut de grond wordt ingeboord

Rebattered is afkomstig uit Duitsland en streeft er naar verschillende metalstijlen te combineren, dit om het luistergenot te verhogen en een breder publiek aan te kunnen  spreken. Dit laatste moet ik toch betwijfelen , iedere muziekstroming binnen een bepaalde stijl heeft immers zijn eigen fans of dat nu metal is of hip-hop, en je gaat geen cd kopen waar je sommige nummers al op voorhand gaat skippen.

De cd omvat zeven tracks en duurt een dik half uur. Vanaf de tweede track gaat het tempo flink omhoog en krijgen we een mix van Trash-, Death- en Black-metal voorgeschoteld.

Het blijkt dat zanger Tim Schmorow die verschillende stijlen wel aankan maar in track drie gaat hij over tot “cleane” zang, hetgeen echter wat al te schreeuwerig overkomt.

Hoe verder de cd vordert des te meer verschillende invloeden zijn herkenbaar zoals: Pantera, Machine Head en zeer zeker de rustige passages van Meshuggah die dan weer agressief ontvlammen.

Track vijf,Off The Earth, is mijns inziens een goed voorbeeld waar de band voor staat, eerst Trash, daarna gevolgd door Death in de stijl van Nile met een vette snelle bassdrum.

Instrumentaal zit het allemaal redelijk goed in elkaar, af en toe zouden de gitaren wat meer aangedikt mogen worden en de drum wat minder overheersen. Wat de stem betreft geef ik toch de voorkeur aan de Trash- en Death vocals en mag de”cleane” zang op de volgende cd van mij ontbreken.

Deze cd is zeker het luisteren waard, ik hoop alleen dat de band toch een keuze gaat maken voor een bepaalde stroming, met andere woorden: een band met potentie.