Effe Luisteren, November 2008

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

Via www.myspace.com/unearth kun je de nummers „We Are Not Anonymous” en „Hail The Shrine” beluisteren. Beide tracks zijn terug te vinden op het nieuwe UNEARTH-album ‘The March’, dat vanaf medio oktober bij de CD-boer ligt.

De death metalband SEVERED SAVIOR heeft het nummer „Acts Of Sedition” op www.myspace.com/severesavious gezet. De song is afkomstig van de nieuwe CD ‘Servile Insurrection’, die eind dit jaar via Willowtip verschijnt.

Op 17 oktober verschijnt de ALMAH-schijf ‘Fragile Equality’. Luister naar de single, „You’ll Understand” op www.myspace.com/almahedufalaschi .

De Engels/Amerikaanse band SHADOWKEEP heeft van zijn derde album ‘The Hourglass Effect’ als voorproefje de nummers „ShadowKeep” en „Riot On Earth” op www.myspace.com/shadowkeepuk gezet.

Het Australische PSYCROPTIC heeft het titelnummer van zijn nieuwe CD ‘Ob(Servant)’ op www.myspace.com/psycroptic geparkeerd.

„Dedication To A New Era” van de nieuwe SEE YOU NEXT TUESDAY-schijf is te beluisteren via www.myspace.com/seeyounexttuesday .

Het Duitse SINNER heeft een aantal samples en één volledig nummer van zijn nieuwe CD ‘Crash & Burn’ op www.myspace.com/sinnerofficial gezet.

Het Belgische LENG TCH’E heeft het nummer „Misleading Innuendos” op www.myspace.com/lengtche geplaatst. De track is afkomstig van de split-CD/7” met FUCK THE FACTS, die eind oktober via Power It Up Records verschijnt.

Het nieuwe TRIVIUM-album ‘Shogun’, is in zijn totaliteit te streamen via www.myspace.com/trivium .

Medio november verschijnt via Season Of Mist het OUTLAW ORDER-debuut ‘Dragging Down The Enforcer’. Via www.season-of-mist.com kun je het nummer „Siege Mentality” dowloaden.

Het heropgerichte Duitse ASSASSIN, heeft „Breaking The Silence” op www.myspace.com/assassinthrashmetal geplaatst. Het nummer is een voorbode van het volgend jaar te verschijnen vierde album.

Samples van drie nieuwe MUDVAYNE-tracks, „Fish Out Of Water”, „A New Game” en „Do What You Do”, staan op www.myspace.com/mudvayne . De nummers zijn afkomstig van de schijf ‘The New Game’, die 18 november verschijnt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe SSS-langspeler, ‘The Dividing Line’. Via www.myspace.con/shortsharpshockuk kun je luisteren naar het nummer „Can’t Burst The Bubble”.

Het Deense PITCHBLACK heeft „Burn The Flag” als stream op www.myspace.com/pitchblackuk gezet. Het nummer is afkomstig van een opnamesessie, waarbij de band nog drie andere nieuwe composities heeft vastgelegd. Waneer deze opnamen worden uitgebracht is nog niet duidelijk.

De Israëlische black metalband DAGOR DAGORATH heeft een nieuw nummer, „Heaven In Hell”, op www.myspace.com/dagordagorath geknald. Nog voor het eind van het jaar verschijnt de nieuwe langspeler ‘Yetzer Ha’Ra’, met daarop uiteraard dit nummer.

De afgelopen twee jaar heeft MY FAVORITE SCAR, met onder andere drummer STEPHEN VAN HAESTREGT (WITHIN TEMPTATION) in de gelederen, regelmatig met producer OSCAR HOLLEMAN (o.a. Within Temptation, GOREFEST en AYREON) aan zijn debuutalbum gewerkt. De opnames zijn klaar, en Holleman gaat de plaat nu mixen met RONALD PRENT (o.a. RAMMSTEIN). Drie nummers van de plaat, „Burn Down”, „Waste” en „Save Me” zijn te beluisteren via www.myspace.com/myfavoritescarofficial . Op het nummer „No Love Lost” is een gastbijdrage van Gorefest-brulboei JAN-CHRIS DE KOEYER te horen.

Het nieuwe album ‘Angélique’, van de Spaanse gothicband ANGELDARK, is in zijn geheel te streamen via www.angeldarkweb.com .

Op 22 oktober verschijnt via Regain de nieuwe THYRFING-CD ‘Hels Vite’. Op www.myspace.com/thyrfingband kun je luisteren naar „Från Stormens Öga”.

„Kill The Past”, de tweede single van het Portugese SCAR FOR LIFE, is gratis te downloaden via www.scarforlife.com .

Via www.zerosystemmusic.com kun je luisteren naar het nieuwe ZERO SYSTEM-nummer „Through Collapse”.

Vanaf 14 oktober ligt de nieuwe HASTE THE DAY-schijf ‘Dreamer’ in de winkel. Via www.myspace.com/hastetheday kun je luisteren naar „Mad Man”.

Op www.uvtv.com kun je kijken naar een 36 CRAZYFISTS-optreden, opgenomen in New York. http://www.uvtv.info/updates/live-performances/2008/ 36-crazyfists-live-show-at-the-lost-horizon/

Eind oktober verschijnt de vierde CD van de Canadese grindcoreband PUTRESCENCE. Op www.myspace.com/putrescence staan vier nummers.

De Zweedse progband CIPHER SYSTEM heeft „Forget To Forgive” op www.myspace.com/ciphersystem geparkeerd. Het nummer is afkomstig van het tweede album van de band. De releasedatum is nog niet bekend.

Het Finse CATAMENIA komt eind oktober met zijn nieuwe album ‘VIII – The Time Unchained’. Op www.myspace.com/catameniaband heeft de band een aantal audiosamples geplaatst.

‘Shadowheart’ is de titel van de nieuwe KIVIMETSÄN DRUIDI-CD. Het nummer „Verivala” is te streamen via www.myspace.com/kivimetsandruidi .

AC/DC heeft „War Machine”, afkomstig van de nieuwe CD ‘Black Ice’, op www.myspace.com/acdc geknald.

Het Deense EXMORTEM heeft op www.myspace.com/exmortem de track „Funeral Phantom”gezet. Het is de titelsong van de vijfde plaat van de band.

De black metalband KULT OV AZAZEL uit Florida heeft de demoversie van „Conquer & Decimate” op http://www.kultovazazel.com gezet. Het nummer komt op de nieuwe plaat, ‘Destroying The Sacred’.

WOLFBRIGADE uit Zweden heeft twee nummers van zijn nieuwe album, ‘Comalive’, op www.myspace.com/wolfbrigadeofficial geparkeerd. Het album verschijnt nog voor de jaarwisseling.

‘Shadowheart’, de nieuwe schijf van het Finse KIVIMETSÄN DRUIDI, is in zijn geheel te streamen via www.myspace.com/kivimetsandruidi .

ZONARIA heeft „Contra Mundum”, afkomstig van de nieuwe full length ‘The Cancer Empire’, op www.myspace.com/zonaria gezet.

De Arnhemse death/thrashband MORTAL FORM heeft getekend bij het Italiaanse My Kingdom Music. Op 24 november verschijnt het album ‘Taste The Blood’, met daarop naast het titelnummer onder andere „Besiege”, „Screwed” en „Construction Of Destruction”. Enkele fragmenten van de plaat staan op www.myspace.com/whendeathmeetsthrash .