Bastards – Beer

Met haar eerste full length CD ‘Beer’ profileert het Limburgse Bastards zich onomwonden als de Nederlandse versie van Motörhead. Geheel indachtig deze Britse legende beukt Bastards een hele CD vol met maar liefst 15 nummers. Recht toe recht aan knallen met volumeknop op 10.  Het is mij gelukt deze CD helemaal uit te zitten, en heb dit moeten bekopen met het gevoel alsof ik door een stoomwals was overreden.

Bastards is opgericht in 1996 door een groep muzikanten die actief waren (en zijn) in bands als Bones, Frans, Argentry, Stoere Patsers en Three Amigo’s. Oorspronkelijk gestart als rock coverband, werd in 2005 met nieuwe zanger Pepijn gestart met het schrijven van eigen werk. In 2007 werd het resultaat hiervan vastgelegd op tape in de Lottumse Treefarm studio. Sixkiller Records deed de rest en bracht ‘Beer’ uit in April dit jaar.

De sound van ‘Beer’ is prima, vooral de gitaarpartijen staan er dominant en vet op, en ook de drumsound mag er zijn. De CD dendert van het eerste tot het laatste nummer door op 78 toeren; er is geen specifiek nummer dat eruit springt, de kwaliteit van de nummers is constant. Met een gemiddelde speelduur van 3 minuten stampt de CD lekker door, waardoor het aantal van 15 nummers niet stoort. Enige minpunt vind ik de zang van zanger Pepijn, die gaat na verloop van tijd toch wel wat tegenstaan, zeker in de hogere regionen overtuigt hij minder. En dat terwijl hij het (oude) Vengeance-achtige ‘Stampede’ weer wel sterk zingt.

Bastards klinkt als een echte liveband, met 200 optredens door heel Europa op het CV weet je in ieder geval dat de band live iets te bieden heeft. Houd dus de agenda van de lokale kroeg in de gaten ! Oh ja, de CD kun je bestellen voor slechts 7 euro via de website van de band !

Score: 70/100

Bastards
Pepijn: zang
Jos: Gitaar
Chyriel: Drums
Kueb: Bass

www.bastards.nl
www.myspace.com/bastardstheband