The Hitman Hearts

Bij het bekijken van de hoes van de demo van The Hitman Hearts dacht ik aanvankelijk dat ik met een rockabilly band te maken had. Maar bij het afspelen bleek echter al meteen dat hier helemaal niets van klopt. Komende uit Rotterdam, Leiden en Delft telt The Hitman Hearts vijf leden, die lekker smerige Rock ‘n Roll maken.

 

De Plaat begint meteen flink beukend. Lekker pakkende riffs vliegen je om de oren en het ragt allemaal lekker door. De muziek is behalve smerig ook erg melodieus en de meeste nummers hebben een tempo waar je voeten automatisch van mee gaan tikken en je hoofd op en neer gaat zonder dat je er erg in hebt. Er zit veel afwisseling in de muziek waardoor de nummers geen moment gaan vervelen. De demo ziet er erg verzorgd uit in het kartonnen hoesje, het is een “originele” cd (dus niet gebrand). Hier scoor je wat mij betreft in ieder geval al punten mee. Enige wat opvalt is de naam van de lead gitarist: Skullfucker?!?!?

 
Over de productie van de plaat ben ik ook erg te spreken. Voor een band die begonnen is in augustus 2007 hebben ze als eerste demo een verdomd goed geluid. Het klinkt allemaal erg professioneel en alle instrumenten liggen goed in de mix. De drums klinken lekker vol. De overstuurde basgitaar is voor de verandering erg goed te horen en het gitaargeluid is prettig vies. De zanger heeft een lekkere strot en schreeuwt zich letterlijk door alle nummers heen. Alhoewel ik me afvraag hoelang hij dat live vol zou houden…

 
Heb ik dan echt niks negatiefs te melden? Nou… eigenlijk niet veel. Het enige wat ik zou kunnen zeggen is dat de plaat met 15 minuten te kort is, maar gezien het feit dat het een demo is, is dat ze vergeven!