XRetro (Post Scriptum)

Richard Seegers, drummer van XRETRO, mailde mij na aanleiding van de recensie die ik over hun laatste demo heb geplaatst (zie hier de review).

Hij had wat vragen en een opmerking over de verwijzingen naar de bio; waarom had ik hun oude gebruikt waarin ze zichzelf vergelijken met een aantal bands, een vergelijk waar ik nogal kritisch over was?

Inderdaad, nog voor ik de recensie schreef, kreeg ik een mailtje met een vernieuwde bio. In plaats van de veel te pretentieuze lijst met grote namen schrijven ze nu: Xretro wil zich niet in een bepaald genre duwen maar probeert een zo’n origineel mogelijke sound neer te zetten die hier en daar toch doet denken aan wat namen van weleer.

Even belangrijk om te rectificeren, want dit vind ik een meer passende omschrijving (hoewel het ze geen extra punten oplevert ).

Heel positief aan de mailwisseling van afgelopen dagen vond ik, dat Xretro van mij wil horen waarom ik bepaalde kritiek heb gegeven. Niet alles was even duidelijk en ze willen iedere aanleiding gebruiken om zichzelf te verbeteren.
Dat is de juiste instelling!