Helluray – Whispering Dome

Het vijfkoppige Helluray is een Rock/Metal band uit het Belgische Olen. Ze zijn begin 2007 ontstaan uit de gothic Rock/Metal band Torn en hebben onlangs de demo “Whispering Dome” opgenomen in de HLH studio’s in Antwerpen.

Het hoesje is meteen opvallend vanwege het feit dat je hem helemaal uit moet klappen om de cd eruit te krijgen. Dit is in ieder geval erg leuk gedaan en ziet er erg verzorgd uit. Het logo ziet er in ieder geval old-school uit, dus dat belooft wat! 

Als ik de schijf in de speler stop krijg ik vier nummers voor mijn kiezen met een totale speelduur van 15 minuten en 37 seconden. Originele muziek is het niet te noemen. En het is ook niet zo old-school als ik had gehoopt. Dat neemt niet weg dat het wel erg lekker klinkt! 

Aan de voorkant was te zien dat het “female fronted” is zoals ze dat noemen, en dat blijkt te kloppen als een bus. De zangeres heeft echt een rockstem met een rauw randje. Ze gebruikt op sommige momenten een erg mooie vibrato met haar stem. Het enige is dat ze wel wat hard in de mix ligt, waardoor haar stem iets te aanwezig is. De songs zelf zijn van prima kwaliteit en luisteren lekker weg. De passages met dubbel-bass drums geven een prettige afwisseling, de solo’s klinken erg goed en de nummers zijn goed van opbouw. 

Ik ben erg benieuwd hoe een eventuele full-length cd van Helluray gaat klinken want deze demo smaakt zeker naar meer. Dit is ook zeker muziek die live goed in de oren gaat klinken voor een breder publiek. Het heeft een goede Metal edge, maar toch zouden fans van de wat commerciele rockbands er ook van kunnen genieten. Zoals in de band’s bio staat; “There is still more to come”. Ik ben benieuwd!