J.C. Cinel – Before My Eyes

Het hoesje van deze promo cd is nou niet echt van het gemiddelde Aardschok kaliber, te zien is een nogal saaie foto van een strak blauwe lucht met daaronder een woestijnachtig landschap. Maar eens even luisteren.

Het betreft hier een Engels heerschap dat volgens de MySpace pagina muziek maakt met wortels in de 70's met als trefwoorden: blues/countryrock met meerstemmige refreinen. Twaalf nummers staan er op deze schijf, en gelijk bij de eerste nummers schieten namen als Bon Jovi en Lynyrd Skynyrd door mijn hoofd.

Wat mij echter wel opvalt is, dat naarmate het schijfje vordert, er steeds meer invloeden bijkomen. Nergens krijg ik het gevoel dat er een lijn in de muziek zit. het komt op mij over als: Veel schieten, wellicht is er wat raak. Ik bedoel hiermee niet dat het gebodene slecht is, maar deze cd hinkt op veel te veel ideeen en invloeden. Naar mijn idee zou de heer Cinel zich beter kunnen richten op het bluesier werk, en allerlei Keltische(?), en popmuziekachtige tussendoortjes weg kunnen laten.

Nee, helaas heeft deze cd te weinig lijn om te kunnen boeien, en dat is jammer want op zich heeft de man best een prettig stemgeluid, maar zijn de muzikale ideeen te divers en te weinig origineel om er iets boeiends van te maken.

Score: 58 out of 100

www.jccynel.com    of www.myspace.com/jcccinelitaly