Bloid – Chaos, dat had je vroeger niet

Dat je met 3 man zo’n bak pleurisherrie kan maken spreekt mij enorm aan. En als het dan ook nog vette en strakke pleurisherrie is vind ik het helemaal top. Origineel is het geenszins, maar daar zijn deze heren (die naar eigen zeggen recht-toe-recht-aan metal maken) ook niet echt naar op zoek.

Bloid is sinds 2006 bezig met het laten blazen van speakers en kwam in 2008 met een 5 tracks tellende mcd. Al vanaf de 1e minuut valt het drumwerk op; wat een heerlijk dubbel basje!! Ook de vocals zijn prima in orde, maar bij het gitaargeluid heb ik zo mijn twijfels. Dit klinkt nogal plat, wat ik erg zonde vind gezien de rest van de productie. Misschien is het een idee om een 2e gitarist te betrekken in het geheel, waardoor de gitaarpartijen iets meer body krijgen en er wat meer ruimte is voor verdeling van solo- en ritmegitaar? Daar komt bij dat je tijdens optredens wat meer performance hebt met 4 man (over smaak valt te twisten, dat geef ik toe….).

Als invloedrijke bands worden door Bloid namen genoemd als Devil Driver, Machine Head en Lamb of God, wat je duidelijk kan horen op de plaat. Uptempo beukwerk in veel verschillende variaties wordt afgewisseld door tragere headbang-riffs…. I like that!!!

Een ding is in ieder geval zeker: deze band uit Alkmaar heeft genoeg potentie om mee te gaan tellen in de scene van de metalcore.

Petje af lieve metalmensen!!!

Op myspace staat het hele album online:

http://www.myspace.com/bloid