Effe luisteren, Mei 2009

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

‘Single Ticket To Paradise’, het nieuwe album van hearse verschijnt op 4 mei. „Sundown”, het eerste nummer van de plaat is te beluisteren op www.myspace.com/hearsesweden.

Agoraphobic nosebleed’s „Moral Distortion” van het nieuwe album ‘Agorapocalypse’ staat op www.myspace.com/agoraphobicnb.

De Franse metalband Hacride heeft het nummer „My Enemy” van het nieuw album ‘Lazarus’ geupload naar www.myspace.com/hacridev2.

Het necrophobic-nummer „Revelation 666”, stream je op www.myspace.com/dta2009. Het nummer is afkomstig van het album ‘Death To All’ dat in mei verschijnt.

Alestorm’s nieuwe track „Keelhauled” stream je op www.myspace.com/blacksailsovereurope

Op www.wolfmother.com is een gloednieuw wolfmother-nummer te downloaden: „Back Round”.

INSIDIOUS DISEASE (voorheen INSIDIOUS), bestaande uit leden van dimmu borgir, napalm death, old man’s child en morgoth, brengt eind 2009 het debuutalbum ‘Shadowcast’ uit. Een vroege mix van het nummer „Boundless” is te beluisteren op www.myspace.com/insidiousdisease.

Gitarist ‘Metal’ Mike Chlasciak (HALFORD, PAIN MUSEUM, SEBASTIA BACH) heeft een nummer opgenomen met de Chileense metalband delta. „Lone Wolf” is te beluisteren op www.myspace.com/metalmikechlasciak.

De Portugese band demon Dagger heeft het nummer „The Dagger Days”, afkomstig van het nieuwe album ‘The Chain Complex’, op MySpace gezet. www.myspace.com/demondagger

De Amerikaanse extreme metalband DIrge heeft een nieuw nummer getiteld „Confession” op MySpace geknald. www.myspace.com/dirgeil

„Hymne Au Mérite” is de titel van het nieuwe the syre-nummer dat nu te beluisteren is op www.myspace.com/thesyre. De track is afkomstig van het nieuwe album ‘Résistance’ dat later dit jaar verschijnt.

Glittertind heeft de nummers „Nordafjells” en „Longships And Mead” geupload naar www.myspace.com/glittertind. Beide nummers zijn afkomstig van het aankomende album ‘Landkjenning’.

De Nederlandse death metalband Asphyx is terug en werkt aan een nieuw album getiteld ‘Death… The Brutal Way’. Als voorproefje is een demoversie van de titeltrack te horen op www.myspace.com/officialasphyx.

Op www.robbyvalentine.com staat een semi-akoestische versie van het nummer „Save Myself” (met gastvocalen van ex-Idol Marlies Schuitemaker), waarvoor de band ook een videoclip heeft opgenomen.

De Bossche progressieve metalband Cirrha Niva heeft de nummers „Framed” en „Dreamon”, afkomstig van de in september te verschijnen nieuwe CD, op www.myspace.com/chirraniva gezet.

brutal truth heeft „Sugar Daddy” van het album ‘Evolution Through Revolution’ op zijn MySpace gezet. www.myspace.com/brutalfuckingtruth

Zelfs de naar eigen zeggen ‘blackest of the black metalbands’ The Legion kan niet ontkennen dat het hebben van een MySpace-pagina toch wel heel erg handig is. De band heeft www.myspace.com/legionsweden aangemaakt en daar de nummers „Call Of The Nameless Black” en „Blood, Be Gone” op gezet. Dit zijn de eerste vrijgegeven tracks van het aankomende album ‘A Bliss To Suffer’.

Op 1 juni brengt rancid zijn eerste studioalbum in zes jaar uit, getiteld ‘Let The Dominoes Fall’. Ga naar www.myspace.com/rancid om „Last One To Die”, de eerste single van de nieuwe plaat, te beluisteren.

cypher heeft „Then Came The Flies” en „The Flaming Brand Of Heresy”, afkomstig van ‘Tyrian MMVIII’ op www.myspace.com/cyphercore gezet.

blind sight is begonnen met het bijhouden van een online videoblog met de naam Blind Sight TV. De eerste aflevering bevat onder andere livemateriaal en een kijkje backstage. www.blindsight.nl

Ter ere van As I Lay Dying’s aankomende DVD „This Is Who We Are” heeft platenmaatschappij Metal Blade een aantal exclusieve clips op internet gezet. Ga naar www.metal-hammer.de of www.HeadBangersBlog.com om de clips te bekijken.

Birds of prey heeft „Momma” op www.myspace.com/birdsop gezet. Dit is de eerste track van het derde album, ‘The Hellpreacher’, dat op 4 maart uitkomt. ‘The Hellpreacher is een conceptalbum over een gevangene die priester is geworden.

Warbringer heeft het nieuw nummer, „Severed Reality”, geparkeerd op www.myspace.com/warbringer.

De Zweedse death metalband As You Drown heeft net een platencontract getekend bij Metal Blade. Het (nu nog titelloze) debuutalbum komt uit in juli. Een demoversie van de track „Open Wound Salvation” en twee andere audio-samples zijn te beluisteren op www.myspace.com/asyoudrownsweden

Op www.myspace.com/metalbladeeurope is „Under A Darkening Sky”, openingsnummer van het aankomende god dethroned-album ‘Passiondale’, te horen. Op dezelfde MySpace staat ook het nummer „Raise Your Fist, Evangelist” van Powerwolf’s nieuwe album ‘Bible Of The Beast’.

Op www.metalblade.de/mp3/primordial/in-fernalsummer.mp3 staat het Primoridal-nummer „Infernal Summer”. Dit is een oud nummer dat opnieuw is verschenen op het onlangs heruitgebrachtte debuutalbum ‘Imrama’.

freakshow, het nieuwe project van voormalig quiet riot-drummer frankie banali, zanger/gitarist markus allen christopher (m!ss Crazy) en gitarist Jeff LaBar (cinderella), heeft een nummer op MySpace gezet. Het heet „Mindgame” en is afkomstig van Freakshows titelloze debuutalbum dat later dit jaar verschijnt. www.myspace.com/freakshowrox

Thrash metalband blood tsunami heeft op www.myspace.com/bloodtsunami het nummer „Castle Of Skulls” geplaatst. De track is afkomstig van ‘Grand Feast For Vultures’, dat op 27 april uitkomt.

Leden van NO TURNING BACK, STIGMA en MALICIOUS DREAM hebben de handen ineengeslagen en vormen The Manky Nuts, een energieke Pantera- tributeband. Waarom The Manky Nuts? Check http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=15782054

„Guardians Of Asgaard”, de nieuwe videoclip van vikingmeesters AMON AMARTH is vanaf nu te bekijken op MySpace. LG Petrov van Entombed verzorgt een gastoptreden. vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=54366482

Op www.myspace.com/darknessdynamitemusic is „Vice” te streamen, afkomstig van ‘The Astonishing Fury Of Mankind’, het debuutalbum van de Franse band Darkness dynamite.

Nieuwsgierig hoe het Lay down rotten vergaat in de studio tijdens de opnamen van hun album ‘Gospel Of The Wretched’? Twee studioclips staan op www.youtube.com/watch?v=KYtoaGL4SEQ. Meer clips volgen binnenkort.

Savage circus heeft het eerste nummer van zijn aankomende album vrijgegeven. Luister naar „The Ordeal” op www.myspace.com/savagecircus.

‘Meet Your Maker’, het album van as we fight verschijnt op 18 mei. Als voorproefje staat „Pull Me Asunder” op www.myspace.com/aswefight.

De Brits/Noorse black metalband code heeft audiosamples van het nieuwe album ‘Resplendent Grotesque’ op www.myspace.com/codeblackmetal gezet. De release van het album is uitgesteld tot 1 juni.

Op www.myspace.com/zao is „What Will You Find?” te beluisteren. Het nummer is afkomstig van Zao’s nieuwe album ‘Awake?’ dat op 5 mei verschijnt.

Het nummer „The Great Depression” van Trigger the bloodshed is te streamen opwww.myspace.com/triggerthebloodshed.

Op 8 mei komt het nieuwe studioalbum van de Nederlandse progressieve rockband The aurora project uit. Het album is getiteld ‘Shadow Border’ en een eerste nummer van de plaat is te beluisteren op www.theauroraproject.com/pages/listen.php.

‘Blind Faith Loyalty’, het album van de melodieuze thrash metalband crown the lost staat op www.cruzdelsurmusic.com/newsite/download.asp.

Arise heeft „No Memory Of Light” en „Adrenaline Rush” geupload naar hun MySpace. Luister ernaar op www.myspace.com/ariseonline.

DUFF MCKAGAN’S LOADED heeft het nummer „Sleaze Factory” op www.myspace.com/loaded gezet.

In mei verschijnt ‘Black Illumination’, het nieuwe album van de Ierse black metalband Myrkr. Op www.myspace.com/blackillumination zijn alvast twee tracks te beluisteren.

De Ierse death/grindband abaddon incarnate heeft een nummer van het nieuwe album ‘Cascade’ op www.myspace.com/abaddonincarnate. geparkeerd. Het nummer heeft trouwens „Dead End Messiah” als titel.

Op www.myspace.com/coalesce zijn twee nieuwe nummers van Coalesce’s aankomende album ‘Ox’ te beluisteren. De nummers zijn getiteld „Wild Ox Moan” en „Questions To Root Out Fools”. ‘Ox’ verschijnt op 15 juni.