Effe luisteren, April 2009

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

In april verschijnt ‘Shallow Life’, het nieuwe album van lacuna coil. Als voorproefje voor de fans is het eerste nummer „Spellbound” te beluisteren op www.myspace.com/lacunacoil.

Om de pijn van het wachten op het nieuwe Hatesphere-album ‘To The Nines’ iets te verzachten kunnen fans de videoclip van het titelnummer bekijken www.youtube.com/watch?v=yVufyzmzaGs.

„Secrets Of The Dead”, de eerste single van CHIMAIRA’s aankomende album ‘The Infection’ is te beluisteren op www.myspace.com/chimaira.

Op www.myspace.com/sarkeofficial is „Vorunah”, de titeltrack van het debuutalbum van de Noorse band Sarke te beluisteren. De plaat komt op 27 april uit in Europa.

Op 7 maart presenteert de Roermondse metalband LIFTID zijn nieuwe EP, getiteld ‘Our Choice Of Weapon’. Op www.myspace.com/liftid is een eerste track te beluisteren en een trailer te bekijken.

De website Metalinjection.net heeft twaalf clips van PSYOPUS online gezet. De beelden zijn gemaakt tijdens een optreden in St. Petersburg en zijn te bekijken via www.metalinjection.net/tv/tags/psyopus+russia.

Burnt By the sun werkt aan een nieuw album met de titel ‘Heart Of Darkness’. De demotrack „F-Unit” is te horen op www.myspace.com/burntbythesun.

SUCCES WILL WRITE APOCALYPSE ACROSS THE SKY heeft het nummer „10.000 Sermons, 1 Solution” van het aankomende album ‘The Grand Partition’ op MySpace geknald. www.myspace.com/swwaats.

Op www.pettingzoo.nl/2009/02/2-kreator-tracks-available-for-free-download zijn twee live-clips van Kreator gratis te downloaden.

‘Final Conversations Of Kings’, het nieuwe album van de Australische band The Butterfly Effect, is in aantocht. Als voorproefje zijn de eerste nummers nu te beluisteren op www.myspace.com/thebutterflyeffect.

Op 23 maart komt ‘Cult Of Sin’, het zevende album van de Belgische thrashers After all, uit. Nieuwsgierig? Ga naar www.myspace.com/afterallmetal.

Pearl Jam heeft een aantal tracks van de aankomende luxe editie van het album ‘Ten’ op  MySpace gezet. www.myspace.com/tenclub.

Surf naar www.myspace.com/brutalfuckingthruth om een nummer van het nieuwe Brutal Thruth album ‘Evolution Through Revolution’ te beluisteren.

De Canadese epische folkband blackguard, winnaar van de MySpace Band Contest van Nuclear Blast, heeft het nummer „This Round’s On Me” op www.myspace.com/blackguard gezet.

Vanaf 14 maart is „Point Of No Return”, het titelnummer van de Izegrim-EP – die op 29 maart in de winkels ligt – te beluisteren op MySpace. Daarnaast kun je tot die datum de EP gratis downloaden. www.myspace.com/izegrim.

The Legion, de Zweedse ‘blackest of the black’ metalband heeft sinds kort een eigen MySpace-pagina. Op www.myspace.com/legionsweden is de track „Call Of The Nameless Black” van het nieuwe album ‘A Bliss To Suffer’ te horen.

DESCENDING’s nieuwe videoclip van het nummer „Your Valentine” is vanaf nu te bekijken op het YouTube-kanaal van Massacre Records: www.youtube.com/massacrerecords. De thrashers van LAZARUS AD hebben de track „Last Breath”, afkomstig van hun laatste album ‘The Onslaught’, op www.myspace.com/lazarus1 gezet.

De Australische band RAZOR OF OCCAM heeft „Day Of Wrath” van het komende album ‘Homage To Martyrs’ op MySpace geknald. Nieuwsgierig? Ga dan naar www.myspace.com/razoroccam en oordeel zelf.

De Turkse band selftorture heeft zijn nieuwe single „Point” geupload op www.myspace.com/selftorture.

De thrashers van criminal hebben een derde track van het laatste album ‘White Hell’ online gezet op www.myspace.com/criminal.

Op 11 mei verschijnt ‘For The Lions’, een coveralbum van het metalcore-instituut hatebreed. Op het album staan covers van onder andere slayer, suicidal tendencies, metallica, sick of it all en obituary. Op www.myspace.com/hatebreed is alvast een stukje van het nummer „Suicidal Maniac” van suicidal tendencies te horen.

Ter promotie van zijn soloalbum ‘Insurgentes’ is Steven Wilson (Porcupine Tree) bezig met een filmproject waarin hij verschillende manieren test om een iPod te vernietigen. Stukjes van dit filmproject zijn te vinden op YouTube. Op www.youtube.com/watch?v=06JWDLTx4l0&feature=related is te zien hoe Wilson op een iPod schiet.

Bret Hoffmann (malevolent creation) heeft de allereerste videoclip ooit van zijn band down the drain op MySpace gezet. „Back Of The Hand” is te zien op www.myspace.com/downthedrain. Verder is down the drain bijna klaar met het tweede album, ‘Ground Pounder’, dat later dit jaar uitkomt.

Op www.myspace.com/agathodaimon zijn de eerste paar minuten van „Alone In The Dark (Death Angel’s Shadow)” van Agathodaimon te horen. Dit nummer zal als bonustrack op de gelimiteerde digipack van ‘Phoenix’ staan.

PRIMAL FEAR heeft videobeelden gemaakt tijdens de opnamen van het album ‘16.6 (Before the Devil Knows You’re Dead)’, dat in mei uitkomt. Een clip van deze opnamen is te zien op www.primalfear.de en www.myspace.com/primalfearofficial. Binnenkort volgen er nog drie of vier clips van de opnamen op bovenstaande websites.

Begin april verschijnt ‘Fragments Of Awareness’, de nieuwe CD van de Belgische deathcoreband crimson falls. De band heeft de tracks „Forsaken” en „Omen Of Catastrophe” op www.myspace.com/crimsonfalls geplaatst.

DEAD HEAD heeft het nummer „Less Than Zero” geplaatst op www.myspace.com/deadheadthrash.
De track is terug te vinden op het nieuwe album ‘Depression Tank’.

Op www.myspace.com/massacrerecordseurope kun je luisteren naar de complete nieuwe albums van CRIMINAL en THE BURNING, respectievelijk getiteld ‘White Hell’ en ‘Rewakening’N ULCERATE uit Nieuw Zeeland heeft twee nummers van zijn album 'Everything Is Fire' op www.myspace.com/ulcerate geknald. De plaat verschijnt in maart via Willowtip.

Op www.myspace.com/subwaytosally kun je kijken en luisteren naar „Besser, Du Rennst” een gloednieuw nummer van SUBWAY TO SALLY, dat komt te staan op het 27 maart te verschijnen nieuwe album ‘Kreuzfeuer’.

Alejandro Millá, bekend als toetsenist van Stream Of Passion and Elfonía, is een nieuw project gestart, genaamd Hello Madness. Wil je horen hoe het klinkt, dan kun je terecht op http://hellomadness.com

Allhelluja’s derde album ‘Breath Your Soul’ verschijnt in de loop van maart. Op www.myspace.com/allhelluja kun je alvast het nummer „Face ToFace With The Devil” beluisteren.

Na dertien jaar heeft de Deense death metalband URKRAFT besloten ermee te stoppen. De vorig jaar opgenomen, maar nooit uitgebrachte derde plaat ‘A Scornful Death’ is nu gratis en voor niets te downloaden op www.urkraft.dk/the-end/

MASTODON heeft het nummer „Divinations” van het in maart te verschijnen nieuwe album ‘Crack The Skye’ op hun MySpace gezet www.myspace.com/mastodon.

Binnenkort verschijnt via Deity Down Records het vijfde album van THANATOS, 'Justified Genocide' getiteld. Het titelnummer van de nieuwe schijf is te beluisteren via  www.myspace.com/thanatos666.

Op www.myspace.com/deathpilotmusic kun je genieten van zes prachtige nummers van het Californische DEATH PILOT.

THEATRE OF TRAGEDY heeft een aantal audiosamples (nog in demo-fase) op www.myspace.com/pagesoftragedy gezet. De band werkt momenteel aan zijn volgende studio-plaat.

Op 20 april verschijnt ‘The Concealers’ het nieuwe album van Dååth. een voorproefje in de vorm van „Sharpen the Blades” is te beluisteren op www.myspace.com/daath.

Wie wil luisteren naar de uitstekende Duitse nieuwkomer CENTAURUS-A kan terecht op www.myspace.com/centaurusa. Daar vind je twee nummers van ‘Side-effects Expected’, te weten „Drop Off” en „Dripping Red Canvas”.