Taurus & Pisces – Inertia

Taurus & Pisces is een band met een vreemde geschiedenis. Peter Everts (Taurus) en Gert Bruins (Pisces)  zijn al vrienden sinds de machtige jaren ‘80, maar zijn zo’n 20 jaar later pas een muzikale samenwerking begonnen.  Dit heeft geleid tot het uitbrengen van “Intertia”, een 52 minuten durende reis door verschillende stijlen!

Bij het zien van de plaat valt meteen op dat het een mooie digi-pack is. Dit is opzich niet bijzonder, maar het ziet er altijd wel erg netjes uit. Het jammere eraan is dat de artwork toch een beetje korrelig is, en het lijkt me sterk dat dit de bedoeling is geweest.

De muziek is zoals eerder gezegd opgebouwd uit verschillende stijlen. Het is duidelijk de bedoeling geweest om een mooie sfeer neer te zetten, en sfeer… dat heeft de plaat zeker. Prachtige gitaarstukken worden afgewisseld met een iets ruigere rock ‘n roll sound en toetspartijen. De drums komen duidelijk uit een doosje (EZDrummer) en klinken daardoor vol en strak maar af en toe wel een beetje te statisch. De algehele sound klinkt erg goed en dat luistert lekker weg. De akoestische gitaren hebben echt een lekker geluid. Al moet wel gezegd worden dat het scheurgeluid een beetje naar de achtergrond is gedrukt voor de sfeer, en dat is toch jammer. Want hierdoor knalt de plaat praktisch nooit en worden sommige stukken toch wat eentonig.

Wat ook een beetje tegenvalt bij Taurus & Pisces is de zang. De zanger doet een beetje Pink Floyd aan maar overtuigt nooit ECHT. Zijn stem is zeker niet slecht te noemen, maar het blijft gewoon niet hangen. Het mooiste nummer is dan ook echt “1975”, een instrumentaal nummer met een prachtige sfeer waar je heerlijk bij wegdroomt.

Al met al heeft Taurus & Pisces een mooi werkje neergezet wat bij liefhebbers van rustige sfeervolle rock zeker in de smaak zal vallen. Ikzelf zet hem nog even in de kast voor een (misschien nog komende) expirimentele fase in mijn leven.