Effe Luisteren, December 2009

In de rubriek FF Luisteren speuren we maandelijks naar websites waar interessante, nieuwe deuntjes te beluisteren zijn. Ook hebben we nu de rubriek FF Kijken, aangezien het aantal clips dat door de sterke opkomst van YouTube wordt aangeboden immens groot is.

 

 

FF LUISTEREN

FF KIJKEN

 • Gotthard heeft “Unconditional Faith” van een video voorzien, die in Zagreb geschoten werd. De single komt van het nieuwe album ‘Need To Believe’. www.youtube.com/watch?v=cKU9mTeJrX0&;
 • “Fate Stepped In” van DevilDriver bestaat uit energiek gefilmde live-beelden en komt van het dit jaar verschenen ‘Pray For Villains’. www.devildriver.com/board_posts/fate-stepped-in-video-premiere
 • Unearth’s “Grave Of Opportunity” is gebaseerd op het spel Guitar Hero, waar dit nummer inzit. In de video die geparkeerd staat op www.viddler.com/explore/Destructoid/videos/1087/129.933 leeft de band zich samen met fans uit op de game.
 • “Tomorrow Police” is de nieuwe video van Valient Thorr. Het nummer is afkomstig van ‘Immortalizer’ en in de videobewerking ervan zien we animatie en echte beelden door elkaar. Puik clipje, kijk zelf even op: www.youtube.com/watch?v=EZgRH0kE5yU.
 • “Follow The Water” is de nieuwe video van Architect’s ‘Hollow Crown’. www.youtube.com/watch?v=3tsFbHW1cxM
 • ‘Full Circle’ van Creed is amper uit en de band heeft na “Overcome” al zijn tweede video opgenomen. De ballad “Rain” is te bekijken op www.youtube.com/watch?v=G0dIuEFSBcU.
 • Black metalgroep Rev 16:8 heeft een clip van “Flame Salvation” op YouTube gezet. Het nummer komt van het album ‘Grand Tidal Rave’. www.youtube.com/watch?v=hCQga6yE0ug
 • Van het album ‘Common Dreads’ komt het nummer “Zzzonked”, van Enter Shikari. www.youtube.com/watch?v=rrDse_2lEDA
 • Als voorproefje op de spoedig te verschijnen DVD ‘Homesick’, heeft A Day To Remember alvast een nummer online gezet. “I’m Made Of Wax Larry…” kun je op www.youtube.com/watch?v=3C15WETZKGs bekijken.
 • De video “Brave Free Souls” van de Israëlische death metalband Chaos staat op www.youtube.com/watch?v=dMAl_hPgaWY
 • De nieuwe video van stonerformatie Karma To Burn, “20”, bekijk je via onderstaande www.youtube.com/watch?v=dxGD45SK08o
 • De extreme metalband Endstille heeft “Depressive/Abstract/Banished/Despied” voorzien van een videoclip. De zanger heeft wellicht te kampen met keelproblemen, want dit kan niet erg gezond zijn: www.youtube.com/watch?v=0mAh_NSe9gY
 • Het Griekse Suicidal Angels tekende onlangs bij Nuclear Blast en heeft nu een videoclip voor “Apokathilosis”, van het op 20 november te verschijnen ‘Sanctify The Darkness’. www.youtube.com/watch?v=AvDThPjnVB8
 • Volgend jaar verschijnt van Chimaira een DVD met een documentaire en livemateriaal. Die beelden zijn lekker rauw opgenomen, met een handcamera. Bekijk het voorproefje, ‘The Disappearing Sun’ getiteld, op www.youtube.com/watch?v=Dxx7rkPmU2U
 • The Murder Of My Sweet staat in de top 10 van de meestbezochte MySpace-pagina’s uit Zweden, en dat terwijl de band nog niet eens een album heeft. Dat is inmiddels wel opgenomen, draagt ‘Invanity’ als titel enkomt in januari uit. Voor degene die niet kan wachten op de Zweedse variant van DELAIN is de clip van “Bleed Me Dry” alvast een voorproefje: www.youtube.com/watch?v=Sgtb_e2tH1E.
 • “In The End” is de nieuwe video van Stream Of Passion. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album ‘The Flame’, dat onlangs is verschenen. www.youtube.com/watch?v=fJV0c_bEJ_o
 • Mob Rules heeft een clip, van “Astral Hands” dat op ‘Radical Peace’ staat. www.youtube.com/watch?v=-4xXBxi1guM