Bolt Thrower Houdt Traditie In Stand

EDIT: UPDATE, OP 7 JANUARI 12:00 BEVESTIGDE ATAK DAT HET CONCERT IS UITVERKOCHT!

Al 20 jaar iedere tour ook in Atak Enschede

Enschede – Op 29 april aanstaande komt de Britse metalband Bolt Thrower voor een uniek concert naar Atak. Onder de titel ‘No Grolsch, No Glory’ zal het vorig jaar verhuisde poppodium van Enschede voor de 12de keer in 20 jaar een concert van deze brute band herbergen – een wereldwijd unieke prestatie. Hoewel de band, gezien de goede ervaringen met Atak, het concert graag gratis toegankelijk wilde maken, zagen beide partijen ook in dat vrijkaarten te makkelijk op te halen waren en het risico dat bezoekers vervolgens niet komen te groot was. Om dus zogenaamde no-shows te voorkomen, is het volgende bedacht: kaarten voor dit concert kosten slechts 5 euro in de voorverkoop via www.atak.nl. Voor dit bedrag ontvangen alle bezoekers bij de ingang een speciaal voor dit concert ontworpen t-shirt en een gratis Grolsch beugel.
Dit nieuws ging gisteren al als een lopend vuurtje, na een mail aan de vaste bezoekers van metalconcerten in Atak en een tweet via de Atak Twitter. Hierdoor zijn er in 12 uur tijd al meer dan 350 kaarten verkocht. Geïnteresseerden dienen dan ook snel te zijn om hun kaartje voor dit unieke event veilig te stellen. De maximale capaciteit van de Atak Grolsch zaal is 800, dus het kan al binnen 3 dagen uitverkocht zijn.


29 APRIL 2010 19:00 uur
BOLT THROWER + 3 supports
“No Grolsch, No Glory”
Atak Grolsch Zaal
Tickets à 5 euro zijn alleen te koop via www.atak.nl!

Het officiële statement van de band luidt als volgt:

“No Grolsch, No Glory!


Bolt Thrower has always had a special bond with the Atak Club in Enschede / Holland. The small 300 capacity club was one of the first to start booking extreme bands in the late 80’s. It was famous for it’s out of control moshpits, stagedivers jumping off the balcony and crowd surfing wheelchairs! It’s the only club Bolt Thrower have played on every tour in the last 20 years, 11 times in total, a true cult club and a real home from home for us.

Sadly in 2008, after being battered beyond repair over the years, the old lady had to close. Atak gave Bolt Thrower the honour to play the last show ever there, which we celebrated with 300 guests as a special free show.

 

In 2009 Atak moved to a new building and now we would like to celebrate our first show in the new Atak with another special free show. After talking to the guys from Atak and our favourite beer brewery Grolsch, who are also from Enschede, we came up with the following:

 

The show will be on April 29th, and Asphyx, Rotting Christ and Dew-Scented will be joining us on stage. But, to stop people just ordering tickets and then not turning up, we will be asking for a 5 Euro “deposit”. Then at the show you will get a special “No Grolsch, No Glory” Bolt Thrower T-Shirt and a Flip Top bottle of Grolsch beer!

 

The new Atak is capped at 800 people, so if you want to help celebrate a new chapter in the Bolt Thrower / Atak history, you’d better hurry up and get your tickets!”