My Own Army – throw away the silence

Zo af en toe gebeurd het eens, dat je een plaat opzet die je meteen bij je kladden grijpt en je pas weer loslaat als aan t einde de laatste klanken wegebben. Het overkwam me deze keer weer eens met deze demo van My Own Army…….

 

Gelijk bij de eerste noten van de opener Shadow Dancing schieten de namen van Alice in Chains en Pearl Jam (de oudere!!) bij mij naar binnen. De band speelt een heerlijke frisse mix van deze bands en klinkt geinspireerder dan recenter werk van de mannen rondom de heer Vedder. Verbazend is het dan ook dat dit pas het tweede wapenfeit is (lees hier de review van hun eersteling).

Wat verderop op deze EP trekt de band iets verder de duistere kant op (breaking bones, i’ll stay at safe distance) maar ook dan weet de band moeiteloos de aandacht vast te houden middels de fraaie zang en de scherpe gitaren. De sfeer wordt dan wat zwaarder en donkerder en men treedt iets verder weg van de genoemde inspiratiebronnen maar de toegankelijkheid en originaliteit blijven zeer sterk vertegenwoordigd.

Alle bandleden krijgen ruimschoots de ruimte te laten horen dat dit een band is om rekening mee te gaan houden, want als de schijf na 6 nummers afgelopen is blijf je met een leeg gevoel zitten wat pas wegtrekt als je weer op play drukt…………ik kan nu al niet wachten op full lenght want dit is echt verrassend goed!!

www.myownarmy.nl
www.myspace.com/myownarmyrocks