Wither My Soul – the long dark

Wither my soul is een metalproject van de Belgische heren Davy (guitars, vocals) en Koen (keyboards, bass, en screams). Luisterend naar het album is het moeilijk er een label op te plakken. Ik denk dat progressieve (deels black) metal misschien nog het meeste in de buurt komt.

Afkomstig uit de blackmetal band Black Tears besluiten de 2 ontevreden leden Davy en Koen om samen verder te gaan,resulterend in dit toch wel overrompelende debuut. Epische nummers trekken voorbij (sommigen klokken over de 10 minuten) en zetten een doomy sfeer neer. Vermeldenswaardig is dat ze alles zelf hebben gedaan, behalve de drums, waarvoor een computer is gebruikt (moeilijk te horen!!, klinkt prima!). Dit wetende is het zeer knap wat de beide mannen hier op de wereld loslaten, want muzikaal weten ze een heel strak geheel neer te zetten terwijl de afwisseling je als luiteraar meer dan bij de les houdt. Zelfs George W. Bush maakt nog een appearance in het nummer Hidden Treasures, waar opbouw en onderwerpsterk doet denken aan Metallica’s One.

Al met al is dit een zeer sterk project wat hopelijk door een label uitgebracht gaat worden, dit verdient meer aandacht dan dit. Dus ga dit checken en onderga Wither My Soul…….

www.myspace.com/withermysoul