Bloodmoon – Identity:Denied

Uit het zuiden des lands komt het in 2006 opgerichte Bloodmoon met de eerste mini-EP op de proppen. De band speelt een progressief soort death metal met de nodige grooves en breaks.

Wat meteen opvalt is dat de band zeer strak speelt, de 5 nummers die op dit eerste schijfje staan klinken muzikaal als een klok. Strakke en gierende gitaren in een heerlijke balans met bas en drums. Mijns inziens ligt een van de heikele punten op het vlak van de zang. Hoewel ik best begrijp dat de zang agressief en hard moet zijn, is dit op deze schijf vaak niet meer dan gebrul en verdrinkt het een beetje in de mix, waardoor het erg moeilijk is te bepalen waar de band qua teksten zijn inspiratie vandaan haalt. Wellicht dat dit inderdaad door de mix komt, en dat dit beter is op de full length die de groep voor 2010 in de planning heeft staan.

Concluderend kan gesteld worden dat dit een zeer strak en vrij origineel klinkend product heeft wat zeer zeker nieuwsgierig maakt naar een volledig album!

Checken kan op: www.myspace.com/moonofblood