Vanderbuyst – Vanderbuyst

Een trio uit Nederland dat de volgende bands als voorbeelden heeft: ZZ-Top, Van Halen, Thin Lizzy, Whitesnake, AC/DC, just to name a few. Dat klinkt allemaal erg veelbelovend. Hun eerste schijfje met 3 tracks verdwijnt de cd-speler in…..

En jawel hoor, de dampende hardrock knalt gelijk de speakers uit. Goede strakke hardrock waarin duidelijk de inspiratiebronnen terug te vinden zijn. De band heeft met zanger J.A. Jonkman een frontman met een goede strot achter de mike staan en ook de heerlijke solo’s maken dit een lekker product om naar te luisteren. In no-time zijn de 3 tracks (devil’s pie, filthy love, en december) alweer afgelopen en drukken we maar weer gewoon op play, want hoewel er eigenlijk niet zo heel veel verrassingen zijn is dit gewoon een heerlijk schijfje om even lekker te bangen en de luchtgitaar of de luchtdrums weer eens uit de kast te trekken. gewoon heel erg lekker!!

Een blik op de band’s site, www.myspace.com/vanderbuyst leert tevens dat de band ook live aardig aan de weg aan t timmeren is (ook buiten ons kikkerlandje) dus als ze in jouw buurt spelen, zeker checken, want ik denk dat dit live nog beter overkomt dan op deze EP!!!