Satyrus – Erase The Equation

Satyrus werd opgericht in Belgische Nazareth door de toen pas 14 en 15-jarige broers Baruch op drums en Zoran op gitaar. Samen vormden ze de band met een paar vrienden, maar na verloop van tijd kwamen de broers erachter dat zij degenen waren die verantwoordelijk waren voor alles wat met de band te maken had en ze gingen als duo verder op zoek naar serieuze bandleden.
Deze werden na een tijd gevonden in Gratien op vocals, Koen op basgitaar en Mario op toetsen. Na wat optredens gedaan te hebben in deze bezetting en het bouwen van een eigen studio, werd het tijd om dit wapenfeit op te nemen.

Op deze schijf vind je maar liefts 13 tracks, wat dus meer lijkt op een volwaardige cd dan op een demo. Klink deze schijf ook volwaardig? Mijn antwoord is ja. Na een korte opener is het genieten van een heerlijke pot herrie afgewisseld met atmosferische stukken. Sterke vocalen, goed bas-en drumwerk en toetsen die gelukkig niet overheersen, al zijn ze soms wel duidelijk aanwezig.
Dit is gewoon het betere hakwerk. Nummers als “King of the barren waste” en “Erase the Equation” knallen door je speakers. Gewoon heerlijk!

Mocht je meer info willen ga dan naar: http://www.myspace.com/satyruscave.