The Sin Committee – Confess

Eigenlijk was één luisterbeurt van “Confess” van “The Sin Committee” voldoende: het was al snel duidelijk dat deze Nijmeegse band serieus genomen moet worden.
Bij alle vijf tracks wordt je zo ongeveer je luidsprekers ingezogen. Voor een demo goede kwaliteit en goed verzorgd artwork. Zoals de band zelf zegt: “op zoek naar contrasten” , nou,wat mij betreft hebben ze die gevonden.

“The Sin Committee” werd in 2006 opgericht en al snel zag de eerste demo, “Wormwood”, het levenslicht. De band was redelijk tevreden maar wilde meer en vooral beter. Met producer Erwin Hermssen werd in 2009 “Confess” opgenomen en uitgebracht. Deze EP was voor iedereen de grote stap naar een professioneel product.

De metal van “The Sin Committee” is moeilijk te karaktiseren. Invloeden van “Mastodon” en  “The End” zijn hoorbaar, maar eigenlijk alles wat onder progressieve metal valt kom je op deze EP tegen. De zang is dan weer clean dan weer grunts, de band tast hiermee de grenzen af van wat toelaatbaar is.
Het is moeilijk te kiezen welke track nu het beste is, alle vijf nummers zijn ijzersterk en staan muzikaal als een huis. Echt een aanrader!! Overtuig jezelf en luister op hun Myspace:
http://www.myspace.com/thesincommittee

bandleden:

 

  • Raymond van Vught-guitars
  • Joris Bod-vocals
  • Willem Elbers-bass
  • Victor Smeets-drums

Tracklist:

  1. Confess
  2. Serious Adverse Event
  3. Straw Men
  4. Regression of Faith
  5. Four 2 One