Anneke van Giersbergen Benefietconcert Chili

anneke-3

Op 24 maart organiseert Anneke van Giersbergen een benefietconcert voor Chili, genaamd ‘Concert for Chile’, in de Melkweg in Amsterdam. Samen met een groot aantal artiesten zal ze voor een unieke muzikale avond zorgen. Anneke van Giersbergen heeft een sterke persoonlijke band met Chili. Ze trad er sinds 2004 meerdere malen op. Aanvankelijk met haar voormalige band The Gathering en de laatste jaren samen met haar band Agua de Annique. Om het land en de Chilenen moreel en financieel te steunen heeft Anneke dit benefietconcert georganiseerd. De reacties vanuit Chili stromen binnen, waaruit blijkt dat Anneke nog steeds over een sterrenstatus beschikt in dit land. Tickets voor het unieke concert zijn vanaf 9 maart verkrijgbaar via ticketmaster.

 

Chili werd in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van ongeveer 8,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag circa honderd kilometer ten noordwesten van Concepcion, de derde grote stad van Chili. Er zijn honderden doden gevallen, er zijn duizenden daklozen en de materiële schade is enorm.  Anneke: „Ik heb een innige band met Chili, dus persoonlijk kan ik er niet omheen. Bovendien is mijn lichtvrouw Chileense en treed ik er ieder jaar op. Daarom doe ik wat ik kan om te helpen: samen met mijn muziekvrienden een fantastisch concert geven”.

 

Op deze avond kun je onder meer kijken en luisteren naar Miss Montreal, Janne Schra (voorheen Room Eleven), Freek de Jonge, Benjamin Herman, Bertolf, Krause, Simone Simons (Epica), Charlie Dée, The Secret Love Parade, Danny Cavanagh (Anathema), Arthur Adam en Anneke van Giersbergen & Agua de Annique.

 

Alle artiesten, bands en crews verlenen belangeloos hun medewerking aan deze avond. Graag ondersteunen ze dit goede doel zonder aan mensen direct geld te vragen, maar hiervoor in de plaats een mooie avond terug te geven.

 

Kijk voor meer info op: www.aguadeannique.com/cfc