Atreus – The Unbearable Lightness Of Dying

Dat Belgie een enorm scala aan Metalbands in huis heeft mag als algemeen bekend worden beschouwd. Ook “Atreus” is afkomstig van onze zuiderburen en komt meteen maar even met een acht tracks tellende demo die ook nog eens van goede kwaliteit is. Zeker bij Death-metal is dat van cruciaal belang anders veranderen goed bedoelde tracks al snel in een brij van onherkenbare herrie. Het bijgevoegde artwork is prima verzorgd inclusief teksten.

 

De demo is daarom alleen al een genot om naar te luisteren. Zeker de drums zijn goed in het geheel gemixed, al snel komen die nogal eens blikkerig over maar daarvan is hier totaal geen sprake. De gehele demo, een dik half uur, blijft boeien van begin tot eind. Uiteraard zijn er passages (The Aura Of Perfection) waarbij je denkt: dat heb ik toch al eens gehoord. Al met al is “The Unbearable Lightness Of Dying” voor de Death-metalfan best wel een aanrader, met voldoende afwisseling. Check de Myspace eens: http://www.myspace.com/atreusbelgium.

PS. De copy ter review begon vanaf track 6 jammer genoeg af en toe over te slaan. Verder had er iets meer bandinfo toegevoegd mogen worden.