Conteched — in poor company

Precies twee jaar geleden mocht ik de eerste demo van “Conteched” reviewen en was daar best positief over (zie: http://www.aardschok.com/demo-reviews/910-conteched-criminal-industry).
Toevallig of niet maar de opvolger ligt voor me en ik ben nieuwsgierig naar het vervolg.

De cd begint weer stevig met heerlijke riffs a la Rammstein, net als op de vorige demo. Ik zal maar met de deur in huis vallen: bij de eerste demo was ik meteen verkocht ,bij “In Poor Company” heb ik toch meer luisterbeurten nodig, ik vraag me af waar dat aan ligt. Wat ik vooral mis is enige afwisseling hetgeen “Criminal Industry” zo sterk maakt, vooral in de vocalen. Dat is eigenlijk jammer want muzikaal is het een prima schijf(je). Mocht de band binnenkort met een full-length komen zal die afwisseling broodnodig zijn, hetgeen voor een beetje onderneming met wat investeringen geen probleem moet zijn.
De website van Conteched is overigens echt een bezoekje waard: http://www.conteched.com.
Binnenkort, 11 juni, speelt Conteched bij mij om de hoek, misschien live toch eens checken.

Playlist:

  1. in poor company
  2. just a moment
  3. breathing sand
  4. it ends here