Effe luisteren Mei 2010

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Benieuwd naar de muziek van het nieuwe bullet for my valentine-album? Van alle elf tracks op ‘Fever’ zijn online fragmenten te beluisteren. www.tinyurl.com/nieuwebfmv.
 • Kamelot heeft bij recente optredens al nummers van het komende album gespeeld: ”Hunter’s Season“ en ”The Great Pandemonium“. You Tube zoektermen: Kamelot, Hunter’s Season/The Great Pandemonium.
 • Het soloalbum van Slash wordt over het algemeen positief ontvangen. Op zijn officële YouTube-kanaal is onder andere een bandrepetitie te zien en verschillende fragmenten van het optreden ter ere van zijn 44ste verjaardag. De gastmuzikanten die meewerkten aan zijn CD zijn daarop ook te bewonderen. www.youtube.com/slash
 • Wil je weten of de nieuwe skyforger iets voor jou is? Bezoek dan de MySpace van de Letse folkmetalband, want daar zijn twee nummers te beluisteren van ‘Kurbads’. Ook vind je er een studioreport en wordt er meer uitleg gegeven over het concept van het album. www.myspace.com/skyforgerofficial
 • Van het recent verschenen ratt-album ‘Infestation’ is nu ”Eat Me Up Alive“ te horen op www.myspace.com/therattpack
 • De extreme metalformatie panzerchrist is klaar met het opnemen en mixen van een nieuw album, en is nu op zoek naar een label. Als zoethoudertje kan je nu het nummer ”For The Iron Cross“ op hun myspace streamen. www.myspace.com/panzerchrist2010
 • Soulfly heeft samen met the dillinger escape plan het nummer ”Rise Of The Fallen“ opgenomen, dat onderdeel zal gaan uitmaken van het aankomende album ‘Omen’. Het nummer is gratis te downloaden op www.myspace.com/soulfly.
 • Als je wilt weten of ‘The Fear Is Excruciating, But Therein Lies The Answer’ van red sparowes jouw centen waard is, kan je het album integraal gaan beluisteren op www.myspace.com/redsparowes.
 • Na vijf jaar zijn de grinders van circle of dead children klaar om opnieuw dood en verderf te zaaien. Begin juni komt ‘Psalm Of The Grand Destroyer’ uit, waarop voor het eerst de kunsten van trommelaar Matt Francis te horen zijn. Op www.myspace.com/circleofdeadchildren kun je al twee nummers horen.
 • Dave Ingram, voormalig zanger van Bolt Thrower, heeft zijn buik vol van alle muzikale rommel die er na natuurrampen uitkomt. Samen met zijn broer heeft hij onder de naam banned aid (een knipoog naar Band Aid) een parodie uitgebracht, met de toepasselijke titel ”We Aren’t The World“. Download het nummer gratis vanaf www.metalbreakfastradio.com/WATW.mp3
 • Pestilence heeft een ruwe versie van het nieuwe nummer ”amgoD“ online gezet, ”amgoD“. Hoewel je alleen de drums en gitaren hoort, vond het band het zo gaaf dat ze het met de rest van de wereld wilden delen. www.myspace.com/pestilenceofficial

FF KIJKEN

 • Na een stortvloed aan negatieve reacties heeft Ozzy Osbourne besloten om zijn nieuwe album niet ‘Soul Sucka’, maar ‘Scream’ te gaan noemen. Het album komt in juli uit, maar er werd alvast een voorproefje gegeven in een recente aflevering van ‘CSI: New York’. De songtitel lijkt de Prince Of Fucking Darkness op het lijf geschreven: ”Let Me Hear You Scream“. Youtube zoektermen: CSI: NY, Let Me Hear You Scream.
 • De inmiddels naamloze supergroep die bestaat uit joe bonamassa, derek sherinian, glenn hughes en jason bonham (voorheen bekend als black country) heeft vorige maand voor het eerst live gespeeld. Tijdens de toegift bij een concert van Joe Bonamassa in California klom de rockband op het podium om het publiek te verrassen met twee nummers: ”One Last Soul“ en ”Mistreated“ (een cover van Deep Purple). YouTube zoektermen: Bonamassa, Bonham, Hughes, Sherinian, California 2010.
 • De death metaliconen van cannibal corpse hebben een video opgenomen voor ‘Priests Of Sodom’, de openingstrack van het laatste album. Youtube zoektermen: Cannibal Corpse, Priests Of Sodom.
 • Hardcoreformatie the ghost of a thousand heeft een video opgenomen bij het nummer ”Fed To The Ocean“. Het is de tweede video die afkomstig is van het ‘New Hopes, New Demonstrations’-album uit 2009. www.myspace.com/theghostofathousand
 • Stone Sour is bezig aan de langverwachte opvolger van ‘Come What(ever) May’ uit 2006. Roadrunner heeft een aantal video’s geplaatst, waarinde band vertelt over het nieuwe album en hoe het er in de studio aan toegaat. Youtube zoektermen: Stone Sour, Studio blog 2010
 • Bij het vorig jaar verschenen ‘Old Dogs New Tricks’ heeft het Nederlandse picture een clip opgenomen, en wel van het rocknummer ”Now It Is Too Late“. YouTube zoektermen: Picture, Now It Is Too Late
 • Heidevolk heeft een clip opgenomen voor het strijdlied ”Nehalennia“. YouTube zoektermen: Heidevolk, Nehalennia
 • Wie niet terugdeinst voor een flink portie technische teringherrie, kan twee tracks van ‘Quantum Catastrophe’, het nieuwe album van BRAIN DRILL, beluisteren op www.myspace.com/braindrill.
 • ‘Exiled To Earth’ vertelt het verhaal van de Crong, een buitenaards ras dat 600 jaar in de toekomst naar de aarde is gestuurd met maar één doel: het verkrijgen van werelddominatie. Een groep krijgers staat nu voor de onmogelijke taak om de aarde te heroveren. Dat is in een notendop het (hilarisch slechte) concept van de nieuwe bonded by blood. Luister alvast naar één nieuw nummer op www.myspace.com/bondedbyblood.