Guilty As Charged – Boxed In

Guilty as charged begon een aantal jaren geleden as 2-mans-combo opgericht door Jan de Vuyssere, maar al gauw werd het een 4-mans hardcoreband na de toevoeging van de leden Hannes de Caluwe en Dempsey Derous. Na het opstappen van drummer Niek Godfroid werd Matthew aangetrokken als nieuwe trommelaar. Dit is hun eerste Demo in die bezetting en ik moet zeggen dat het niet slecht klinkt. In totaal staan er 5 tracks op deze schijf met een totale lengte van 25 minuten. Na de opnamen vertrok Dempsey uit Guilty as charged en zijn plaats werd overgenomen door Thomas Verleye. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en Dempsey keerde terug in de band en speelde ze in 2010 enkele optredens in deze bezetting.

Genoeg over de geschiedenis van de band. Het gaat tenslotte over de demo. Is deze goed?
Mijn antwoord is “Ja”.

Zoals ik al had vermeld staan er op deze schijf 5 tracks en die zijn goed om naar te luisteren, ook al zou je echte hardcore-freak zijn. De tracks op deze schijf zijn “Boxed in” , “More & more” , “Metal holocaust , “To the bottom” en afsluiter “Pay the price”. Vanaf de eerste noot knalt deze schijf uit je speakers. Vet gitaarwerk, een goeie schreeuwende strot…heerlijk!!!. De productie is goed en strak te noemen en het geluid is dus ook prima voor een debuut-schijf.

Guilty as charged bestaat uit:

  • Jan de Vuyssere (zang gitaar)
  • Hannes de Caluwe (basgitaar)
  • Matthew Vandenberghe (drums)
  • Dempsey Derous (gitaar)

Ik beschouw deze schijf als een must voor hardcore fanatiekelingen. Om de schijf te kopen of voor meer info, verwijs ik ja naar http://www.myspace.com/guiltyaschargedmetal of via de mail van de band en dat is guiltyascharged@live.be.