shredded cunt – world order epidimic

Grindcore dus, welja wat anders te verwachten van een orkestje met de lieflijke naam Shredded Cunt, opgericht in 2006 in het west friese hoorn.

Volgens de bio komt de inspiratie van bands als; Macabre, Agathocles, My Minds Mine, Brutal Thruth en Terrorizer.
Vooral Macabre en Agathocles komen veelal bovendrijven, maar naast de grind zitten er ook veel thrash en death invloeden verweven in deze muzikale waanzin.

Opener Bloody Roar begint chaotisch, en nodigt niet erg uit, maar na het rommellige begin van dit nummer komt er een heerlijk stukje midtempo, helaas word dit al snel weer afgewisseld door het chaotische deel, in de loop van het nummer word het allemaal wat overzichtelijker, en als het eindelijk lekker begint te klinken stopt het alweer. Tja, grindcore en lange nummers schrijven; het zal nooit wat worden.

Deze combinatie van chaos, soms wat vreemde breaks en veel midtempo stukken kom ik bij vrijwel alle nummers weer tegen, opzich worden de nummers redelijk afwisselend opgebouwd, maar lopen niet altijd even lekker. en worden door het hak op de tak karakter soms juist vermoeiend om naar te luisteren, een nummer als, I Will Be Heard is wat dat betreft een heerlijke uitzondering, echte ouderwetse grind, 55 sec lekker doorknallen, vocalen geinspireerd door Macabre, en niet te veel ‘raar’ gedoe.

Productie is voor grindband helemaal niet slecht te noemen, drums zijn zeer goed te volgen en klinken lekker, gitaren zagen lekker door en de vocalen liggen er niet te dik bovenop.

Al bij al een leuke demo, niet wereldschokkend, niet bijzonder, en vergeleken met de grote namen uit het begin van deze recensie mis ik de waanzin, het gedrevene, het gevoel na het beluisteren, van wat is er nu over me heen gewalst.

beoordeel het zelf op www.shreddedcunt.com .

Score voor deze 8 nummers tellende demo: 6.5