DYNAHEAD – ANTIGEN

Wow… Dat was mijn eerste reactie na het beluisteren van deze full-lenght demo .

Het is een al wat oudere demo, maar het gebodene is van een dermate kwaliteit dat ik hem toch even kort voorstel. (Echt regio report is dit niet meer, maar goed…)

Dynahead is een Braziliaanse band die soms omschreven wordt als de missing link tussen Sepultura en Dream Theater. Zelf wil ik hier nog de volgende bands aan toe voegen; Textures, Evergrey, Nevermore, Machine Head ten tijde van de Bblackening, wat melodieuze death metal, hier en daar wat spacy/jazzy cynic stukjes en een klein toefje Opeth.

Divers dus, maar altijd een geheel met kop en staart door het muzikale vakmanschap en de perfecte productie (mastering door James Murphy, o.a. Death en Testament).
Ook de zang beent het allemaal goed bij, van melodieuze zang tot lage grom, van alles zit erin, hier en daar is er een accent te horen, of is het melodieuze deel niet helemaal perfect, maar een kniesoor die daar op let, en het vult de muziek perfect aan.
De band zou zich muzikaal gezien perfect thuisvoelen op het jaarlijkse progpower festival, misschien iets voor de toekomst ??

Eén van de grotere beloftes die ik de laatste tijd heb gehoord. Ik zal ze zeker in de toekomst in de gaten gaan houden, en weet haast wel zekers dat deze cd nog wel wat rondjes gaat draaien hier.

ik zou zeggen; labels, tekenen die hap, en de rest van de wereld, maak kennis met ze op:

http://www.myspace.com/dynahead

Score: 8.5