Effe luisteren Oktober 2010

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Van The Sword’s nieuwe album ‘Warp Riders’ (release midden augustus) is het nieuwe nummer ”Tres Brujas“ gratis te downloaden op www.swordofdoom.com.
 • ”A Better Day (Relief)“ is de eerste single van de grunge/rockband Revis’ nieuwe album ‘Fire & Ice’. De albumrelease is opgeschoven naar augustus, maar dat uitstel heeft er wel voor gezorgd dat de band nog twee extra nummers opnam. www.myspace.com/revisreunion
 • Luister naar Dagoba’s nieuwe single ”Black Smokers“ op hun MySpace- pagina. Het nummer is afkomstig van het vierde album ‘Poseidon’. www.myspace.com/dagoba
 • Burn The Iris heeft een nieuwe EP ‘Sovereign’ en is voornemens in de toekomst veel op te treden. Onlangs werden ze toegevoegd aan de line-up van Dynamo Outdoor, dat op 29 augustus wordt gehouden. Luister de EP hier gratis: www.myspace.com/burntheiris
 • Maar liefst drie nieuwe nummers zijn vrijgegeven door de hardcore/thrashformatie Obscene Gesture. De Bostonse band met leden van Steel Prophet en Agent STeel wil zo snel mogelijk het album ‘Forever Obscene’ uitbrengen, maar zit momenteel nog zonder label. www.myspace.com/officialobscenegesture
 • Na ‘Indestructible’ komt Disturbed met een nieuw album. ‘Asylum’ laat nog tot 31 augustus op zich wachten, maar met ”Another Way To Die“ is er al luistermateriaal beschikbaar. YouTube-zoekterm: Disturbed, Another Way To Die
 • Stone Sour’s ‘Audio Secrecy’ verschijnt 7 september en wordt voorafgegaan door de single ”Say You’ll Haunt Me“. Deze is nog niet te koop, maar is al wel te beluisteren op het internet. YouTube-zoekterm: Stone Sour, Say You’ll
 • Het nieuwe Korn-album ‘III – Remember Who Your Are’ laat horen dat de mannen zeker niet zijn vergeten wie ze zijn en klinkt daarom ook weer zoals in de begindagen. Nieuwsgierig? Het hele album is gratis te beluisteren op www.craveonline.com.
 • Frontiers heeft een nieuwe getalenteerde zangeres ingelijfd, Issabell Oversveen. Als Issa brengt zij op 15 september haar eerste album uit. Luister hier naar de eerste tracks ”I’m Alive“ en ”Angels Crying“. De man achter de drumkit is Uli Kusch (ex-Helloween, ex-Masterplan). www.frontiers.it/webradio

FF KIJKEN

 • Van Witchery’s onlangs verschenen ‘Witchkrieg’ is er nu een video beschikbaar van de titeltrack. Gitaarbeul Kerry King speelt ook een mooi moppie mee. YouTube-zoekterm: Witchery, Witchkrieg
 • Machine Head’s Rob Flynn heeft Black Sabbath’s ”Die Young“ opgenomen en opgedragen aan de overleden Debbie Abono. Ze was onder andere manager van Flynns oude band Vio-lence. Ronnie James Dio, die het orginele nummer zingt, overleed op dezelfde dag als Abono. YouTube-zoekterm: Debbie Abono Tribute
 • Het gaat goed met The Devil’s Blood. Het debuut ‘The Time Of No Time Evermore’ ging al 20.000 keer over de toonbank en ook de prestigieuze optredens vliegen binnen. Om nu ook Noord-Amerika te veroveren is een trailer gelanceerd. www.myspace.com/thedevilsblood
 • Als voorproefje van het nieuwe Iron Maiden album ‘The Final Frontier’ is een video in de ruimte opgenomen voor de (ingekorte) openingstrack ”Sattelite 15… The Final Frontier“. www.ironmaiden.com
 • Komen Idols, Popstars en aanverwante shows je de strot uit? Bekijk dan hier het NK Grunten 2010. Die werd gewonnen door de Fries Niek Luinge. De begeleidingsband op de achtergrond is Obsidian. www.ustream.tv/recorded/8196206
 • ”My Own Life“ is de tweede video van Sonic Syndicate’s ‘We Rule The Night’. Mannen opgelet: bassiste Karin Axelsson speelt in de clip een fotomodel. YouTube-zoekterm: Sonic Syndicate, My Own Life
 • Dream Evil heeft weer een stoeremannenclip opgenomen. De titel: ”Bang Your Head“. YouTube-zoekterm: Bang Your Head, Dream Evil
 • Avenged Sevenfold is terug met drummer Mike Portnoy van Dream Theater als eenmalig vervanger van de overleden Jimmy Sullivan. Hoewel Portnoy niet te zien is in ”Nightmare“ is de clip zeer de moeite waard. YouTube-zoekterm: Avenged Sevenfold, Nightmare