MIKE PORTNOY VERLAAT DREAM THEATER

Het is ongelooflijk, maar waar. Drummer Mike Portnoy, de mede-oprichter en drijvende kracht van Dream Theater heeft de progrockband na 25 jaar verlaten. In een persoonlijk statement verklaart hij dat het plezier dat hij heeft bij zijn projecten Hail, Avenged Sevenfold en Transatlantic een beetje kwijt was in Dream Theater. Daarom stelde hij de leden voor om een pauze in te lassen, maar dat zagen ze niet zitten. Daarop besloot Portnoy zichzelf op te offeren door uit de band te stappen. Dream Theater duikt in januari met een nieuwe, vooralsnog onbekende, drummer de studio in voor de opvolger van ‘Black Clouds & Silver Linings’. De enige originele leden die nog over zijn, zijn gitarist John Petrucci en bassist John Myung. Portnoy zit de komende maanden overigens niet thuis op de bank, want op 24 Oktober staat hij met Avenged Sevenfold op de planken in Ancienne Belgique in Brussel, en 15 november in Melkweg, Amsterdam.

 

Portnoy’s volledige verklaring is te lezen op zijn forum:

http://www.mikeportnoy.com/forum/m2585154.aspx

 

Dream Theater’s statement lees je hieronder:

Home DOT