VERITAS INFINITA- WONDROUS WAYS

 

Naam: VERITAS INFINITA

Naam: Veritas Infinita

Release: WONDROUS WAYS (eigen beheer, 2010)

Songs: Adultery, The Armor of God, Wondrous Ways, Mirror Dimensions, Why

Op het Night of Metal festival in Assen, kreeg ik de eerste release van Veritas Infinita. Op deze cd met z´n mooie hoes staan 5 nummers. De band komt uit Friesland en zijn naar Zwolle (studio Forte) gegaan voor de opname-productie van deze cd. Het is uiteindelijk een promo of EP geworden want de 5 songs duren in totaal zo´n 25 minuten. Zo krijgen de luisteraars een goed beeld van wat de band muzikaal en textueel in hun mars hebben. Het resultaat is een leuke cd die juist in de zogenaamde `white metal `kringen gehoor zal kunnen vinden, maar ook daarbuiten kan de band een toekomst hebben.

 

De productie van het album, is redelijk, maar kan nog veel sprankelijker en ´vetter´. En bij het beluisteren van de eerste twee tracks, Adultery en the armor of God vindt ik de zangers nogal matig, het klinkt wat iel-steriel en kan ook best wat meer de hoogte in (denk ik). Het wordt later beter en hoor je dat ze best een goede stem heeft en er veel meer uit kan halen. Maar goed we praten hier over de eerste 25 minuten en elke band heeft een begin en voor een start is het best een redelijk goede cd geworden. De zangeres heet trouwens Linda Augustinus (leuke achternaam, red). Als ze wat meer oefent kan het alleen maar beter worden. Ook de band heeft potentie om het verder te gaan´schoppen´. Muzikaal heeft de band hele goede ideeen,Kijk je met dat in het achterhoofd een beetje door de productie heen en gun je het product wat vaker een luisterbeurt, dan hoor je zeker mooie dingen en zal de band in een vaste bezetting naar grotere hoogten kunnen gaan groeien.

De band heeft muzikale raakvlakken met andere gothic en symfonische/progressieve metal bands als, Within Temptation en Epica, The Gathering. Voor een eerste release wil ik deze CD-EP een 7.0 geven.

PS: de band is op zoek naar een toetsenist, die kortgeleden uit de band is gestapt. Voor meer info:

http://www.veritas-infinita.nl/