WITHHOLD – Shelf Of Society

alt

Voor me ligt de tweede demo van deze in 2004 opgerichte band. Hun eersteling verscheen in 2007 en moet volgens henzelf gezien worden als opwarmertje, want met deze nieuwe schijf willen ze de grote stap voorwaarts maken.

 

De kritiek die de band op hun eerste demo kreeg (bite the bullit) was dat de productie daarvan niet helemaal je van het was. Dat zijn opmerkingen geweest die de band zich aangetrokken heeft want er is gekozen om deze demo te laten produceren door Jochem Jacobs (o.a. Textures), en dat heeft een prima krachtig geluid opgeleverd. Tel daarbij op dat de jaren 80 metal /trash met invloeden van oude Helloween, Metallica, Death Angel en Judas Priest leiden tot prima eigen songs met veel originaliteit en je weet dat dit een band gaat worden om rekening mee te houden. Lekkere strakke riffs, ijzersterke zang en (twin)gitaarsolo’s die je om de oren vliegen. Mensen, GAAT DIT HOREN!, want dit is een schijf die de band inderdaad een enorme stap voorwaarts brengt!

score 91/100

 

www.myspace.com/withholdmetal

 

Emiel Schuurman