ALBUMNIEUWS METALLICA, AEROSMITH, THRESHOLD EN IN FLAMES

Lars20Ulrich

METALLICA’s drummer LARS ULRICH heeft laten dat de band  in maart of april weer nieuw materiaal gaat schrijven. Tussen het schrijven door liggen nog enkele optredens in het verschiet, zoals het optreden op Rock in Rio, Brazilië.

 

 

Volgens AEROSMITH’s drummer JOEY KRAMER verschijnt er in de loop van 2011 een nieuw album van de hardrockband. Hij zegt dat de band tijdens het opnemen teruggrijpt op de werkwijze van vroeger, toen de bandleden nog tegelijkertijd, en in een ruimte, alles op tape zetten. Het laatste échte studiowerk met eigen nummers dateert al weer uit 2001, toen ‘Just Push Play’ verscheen. Ondertussen is zanger STEVEN TYLER te zien als jurylid in American Idol.

 

Joey_Kramer 

 

THRESHOLD maakt zich op voor de studio. Bij de fans zal het inmiddels wel kriebelen, want het laatste album dateert al weer van begin 2007. Op ‘Dead Reckoning’ stond zanger Mac nog achter de microfoon, maar die is al enige tijd vertrokken. Hij werd vervangen door de teruggekeerde DAMIAN WILSON. Geduld is wel een vereiste bij het progressieve rockgezelschap, want de mannen hopen in het spoedigste geval een nieuw album uit te brengen aan het einde van 2011.

 

IN FLAMES brengt van de aan het eind lente/begin zomer al de opvolger uit van ‘A Sense Of Purpose’. Het Zweedse melodeathgezelschap moet zich daarop voor het eerst zien te redden zonder gitarist Jesper Strömblad, die de band verliet om van de drank af te kicken.

 

Tegen dezelfde tijd dat het IN FLAMES album in de winkels ligt zal ook de nieuwe schijf van NOVEMBER’S DOOM uit worden gebracht. Het album draagt de titel ‘Aphotic’.

 

Hoewel het laatste album van BLEEDING THROUGH net een half jaar oud is, maken de mannen en dame zich alweer op voor een opvolger. Na de afronding van de huidige tournee duikt het zestal de studio in. Als alles op rolletjes loopt wordt een nieuwe CD in de zomer verwacht.

 

Het Gelderse CONTROL HUMAN DELETE laat ook weer van zich horen. ‘Terminal World Perspective’ (2007) verscheen Code666 en die samenwerking beviel van beide kanten zo goed dat de progressieve black metalband zijn contract heeft laten verlengen. Momenteel zitten de mannen in de studio.

 

Voordat ERIC HOFFMAN en BRIAN HOFFMAN zich bij DEICIDE voegden speelden ze in de band AMON. Die werd destijds opgeheven, maar is nu weer tot leven gewerkt. Op 10 december duiken ze de studio in om het eerste teken van herleving, ‘Liar In Wait’, op te nemen. Die verschijnt begin volgend jaar in eigen beheer.