Effe luisteren November 2010

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Hoewel gitarist Gus G en zanger Apollo Papathanasio tegenwoordig ook actief zijn bij respectievelijk Ozzy Osbourne en Spiritual Beggars hebben ze weer een CD gemaakt met hun Griekse landgenoten van Firewind. Vooraf aan de release van ‘Days Of Defiance’ gaat de single en video ”World On Fire“. Hierin speelt de band in een virtueel vlammenlandschap. YouTube-zoekterm: Firewind, World On Fire
 • Bad Religion streamt zijn hele nieuwe album ‘The Dissent Of Man’. www.myspace.com/badreligion
 • The Damned Things, met leden van Anthrax, Fall Out Boy en Every Time I Die, brengt 13 december zijn debuutalbum ‘Ironiclast’ uit. Eerder gaf het zestal een gratis optreden in het Amsterdamse Melkweg. Luister het nummer ”We’ve Got A Situation Here“ alvast. www.myspace.com/thedamnedthings

FF KIJKEN

 • Zeldzaam materiaal uit 1991 is opgedoken van de overleden Death- en Control Denied-zanger/gitarist Chuck Schuldiner. Dit is opgenomen en gemonteerd door zijn manager Eric Greif. YouTube-zoekterm: Death, Eric Greif.
 • Ooit willen optreden met Hail Of Bullets? Dan is dit je kans! Download de instrumentale versie van ”Operation Z“, het openingsnummer van de gloednieuwe plaat ‘On Divine Winds’, en upload een video van jezelf terwijl je het nummer van zang, grunts, krijsen of anderszins van vocalen voorziet. Wie weet pikt de band jou uit de inzendingen om het bij één van de optredens live te vertolken! Er zijn ook nog tien troostprijzen. MARTIN VAN DRUNEN verstrekt de exacte uitleg op: www.metalblade.com/ hailofbullets.
 • De nimmer zoetgevooisde mannen van Rectal Smegma hebben allerminst problemen met de combinatie van vergrijzing en overtollige pondjes. Bekijk en luister het in de bloedovergoten klapper ”Fat Grannies Are Cool“. YouTube-zoekterm: Rectal Smegma, Fat Grannies Are Cool
 • Het technische death-thrash-trio Revocation bracht vorig jaar de sublieme tweede plaat ‘Existence Is Futile’ uit. Na de eerste video ”Dismantle The Dictator“ heeft de band nu een verzameling toerbeelden aan elkaar geplakt voor ”ReaniManiac“. YouTube-zoekterm: Revocation, Reanimanic
 • De nieuwe video van Cradle Of Filth’s nieuweling ‘Darkly, Darkly, Venus Aversa’ staat online, ”Forgive Me Father (I Have Sinned)“. In tegenstelling tot sommige eerdere video’s blijft deze beschaafd, met als enig macaber detail Dani Filth’s blauwe lippenstift (!?). YouTube-zoekterm: Cradle Of Filth, Forgive Me Father
 • Dave Wyndorf heeft zijn eigen label opgezet, Studio 13. Het label is alleen bedoeld om 7-inch singles en downloads uit te geven van Monster Magnet. De eerste uitgaven zijn nieuwe opnamen van de titeltrack van ‘Superjudge’ (uit 1993) en het nummer ”She Digs That Hole“. Wyndorfs toelichting bij het laatste nummer; ”It’s a demented psychedelic love song about a gypsy woman who picks up girls for the band to fuck.“ Van Monster Magnets achtste album ‘Mastermind’ komt de video voor ”Gods And Punks“, waarin een rood, duivelachtige mens zijn opwachting maakt. YouTube-Monster Magnet, Gods And Punk

FF DOWNLOADEN

 • Het album ‘Death Reclaims The Earth’ van de Franse black metalband Episode 13 is gratis te downloaden via: http://episode13.misantrof.net
 • De nieuwe plaat ‘Perfectly Defect’ van de Noorse industrial/ambientband Mortiis is gratis te downloaden via de bandwebsite. Donaties zijn welkom, zo laat de band weten, want de opnamekosten zijn niet gedekt. ‘Perfectly Defect is het eerste nieuwe materiaal sinds zes jaar (het remixalbum uit 2007 niet meegerekend).www.mortiis.com
 • Trent Reznor (Nine Inch Nails) verzorgt de soundtrack van ‘The Social Network’, de film over Facebook die nu in de bioscopen draait. Vijf van de nummers zijn gratis te downloaden. www.nin.com
 • Nadat vorig jaar Gama Bombs ‘Tales From A Grave In Space’ gratis was te downloaden, stelt Earache nu ook de nieuwe compilatie ‘Total Annihilation’ van Annihilator beschikbaar als download. www.earache.com/totalannihilation
 • Er is een speciale pagina op de peaceville-website om het binnenkort te verschijnen ‘Darkly, Darkly, Venus Aversa’ van Cradle Of Filth te promoten. Van dat album kun je het nummer ”Lilith Immaculate“ gratis downloaden. www.peaceville.com/cradleoffilth.