Effe luisteren Januari/Februari 2011

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Een van de lekkerste, stevige rockplaten uit 2010 komt naam van het Zweedse Mother Misery. Van ‘Standing Alone’ zijn de titeltrack en ”Fade Away“ (waarvan ook een video is geschoten) te streamen. www.myspace.com/mothermisery
 • Shawn Crahan, beter bekend als ‘The Clown’ van Slipknot, heeft een nieuwe band opgericht: The Black Dots Of Death. Het debuutalbum ‘Ever Since We Were Children’ verschijnt in januari. Hoe dat klinkt hoor je via onderstaande link. De eerste single ”Let’s Get Fucked Up“ is daar te horen. www.theblackdotsofdeath.co
 • Primus heeft een Spaanse versie van ”My Name Is Mud“ opgenomen, te streamen via www.primusville.com.

FF KIJKEN

 • Death Angel pakt uit met de video voor ”Truce“, van het laatste album ‘Relentless Retribution’. YouTube-zoekterm: Death Angel, Truce.
 • Raubtier is de Zweedse Rammstein. De muziek is op dezelfde muzikale leest geschoeid, er wordt (deels) in het Duits gezongen, en ook de titel van hun nieuwe video is des Rammsteins. YouTube-zoekterm: Raubtier, Achtung Panzer
 • Er zijn nooit eerder verschenen video-opnamen opgedoken van de thrasband Détente. Hierin is gitarist Caleb Quinn te zien, die ”Vultures In The Sky“ inspeelt voor het in 1986 verschenen debuutalbum ‘Recognize No Authority’. Het werd gefilmd in de Baby O studio (Hollywood) door de in 2008 overleden filmmaker Baird Bryant (‘Gimme Shelter’, ‘Easy Rider’). YouTube-zoekterm: Detente, Studio Footage
 • De eerste video van het nieuwe Mr. Big-album ‘What If…’ is geschoten en luistert naar de naam ”Undertow“. YouTube-zoekterm: Mr. Big, Undertow
 • Vorige maand coverstory, nu CD van de maand. Motörhead’s nieuwe videoclip ”Get Back In Line“ bewijst eens te meer het luidruchtigste trio ter wereld nog altijd garant staat voor een vette bak rock-’n-röll. En passant slaan ze de boel ook nog even kort en klein. YouTube-zoekterm: Motörhead, Get Back In Line
 • Het Belgische Beyond The Labyrinth heeft een zeer old-school ogende videoclip opgenomen voor het nummer ”The Peter Principle“. YouTube-zoekterm: Beyond The Labyrinth, The Peter Principle
 • Cilice heeft een nieuwe zanger aangetrokken in de persoon van Bryan Ramage. De progressieve death metalband zag eerder dit jaar vocalist Daniël de Jongh naar Textures vertrekken. Hoe Ramage klinkt hoor je in de video voor ”Left/Right Hemisphere“. YouTube-zoekterm: Cilice, Ramage Vox
 • Times Of Grace schuift de eerste video ”Strength In Numbers“ vooruit op het 18 januari te verschijnen debuutalbum ‘The Hymn Of A Broken Man’. Tussen de acteurs zitten ook zanger Jesse Leach (met baard) en multi-instrumentalist Adam D. (met capuchon). YouTube: Times Of Grace, Strength In Numbers

FF DOWNLOADEN

 • The Cult deelt uit met het gratis te downloaden livenummer ”White“. Het nummer, afkomstig van ‘Ceremony’ (‘91), werd vorig jaar in Houston opgenomen. Download het nummer op http://thecult.us
 • De Britse crossoverthrashband SSS deelt in de kerstvreugde en stelt het nummer ”Merry ChristmaSSS“ beschikbaar als gratis download. www.earache.com/xmasss